En guidad busstur i Seinäjoki - Visit Seinäjoki
Seinäjoen keskusta kuvattuna yläilmoista Kampusrannan alueelta.

En guidad busstur i Seinäjoki

Seinäjoki är det lantliga Södra Österbottens idylliska centrum. Det unga Seinäjoki blev stad 1960, och den ger med sina 65 000 invånare goda möjligheter att njuta av stadens liv, hitta ett hem, studera, arbeta och fylla fritiden med aktiviteter. Lär känna Seinäjoki tillsammans med en lokal guide, upplev den äkta österbottniska entreprenörsandan och  känn pulsen i den växande staden.

Under den guidade turen kring Seinäjoki ser vi både verk av Alvar Aalto och modernare arkitektur, till exempel byggnader av arkitektbyråerna JKMM och Uki. I älvdalsområdet får vi se Seinäjokis studie- och företagarcenter Frami och Seinäjoki Arena, där det alltid är något på gång. I de gamla sjukhusområdena har det växt upp nya stadsdelar som sjuder av aktiviteter och ger nytt liv till de historiska byggnaderna. Vi lär oss mer om Seinäjokis historia, bland annat i omgivningarna kring Törnävä herrgård. Besök vid den konstgjorda sjön Kyrkösjärvi och motionsanläggningarna vid Jouppilanvuori ger oss chansen att upptäcka naturen och möjligheterna till friluftsliv. Dessutom besöker vi platserna för tre välkända årliga sommarevenemang: Tangomarkkinat, musikfestivalen Provinssi och race- och musikfestivalen Vauhtiajot.

Rundturen tar ca 1,5 timme och kan skräddarsys efter gruppens behov och intressen. Till exempel kan vi lägga till stopp i rundturen vid konst- och kulturcentret Kalevan Navetta, Lakeuden Risti, Apila-biblioteketeller OmaSp Stadion.

Pris för guidad tur: 160 €/grupp på vardagar och lördagar, 240 €/grupp på söndagar.
Guidningarna erbjuds året om.
Bussbokning för den guidade turen från 250 €/buss.

Be om en offert för din grupp Visit Lakeus Oy, +358 (0)6 420 9023, eller e-post sales@visitlakeus.fi

Lägg till liknande föremål