Kunsthalle Seinäjoki - Visit Seinäjoki
Seinäjoen Taidehallin Vintti näyttelytila.

Kunsthalle Seinäjoki

Konsten lever och mår bra i Österbotten. Seinäjoki konsthall finns i konst- och kulturcentret Kalevan Navetta. Konsthallen lockar besökare med varierande utställningar av modern konst, evenemang och verkstäder riktade till barn, unga, familjer och seniorer.

Konsthallen har två utställningslokaler i Kalevan Navetta. Halli på andra våningen i Kalevan Navetta är till sin arkitektur, så som namnet anger, en hall. Ytorna är av betong och tidens lager är synliga. I hallen visas tre utställningar varje år och till programutbudet väljs enhetliga och intressanta helheter av såväl finländsk som nordisk nutidskonst. Vintti (vinden) finns på tredje våningen. Rummet  som domineras av trä och ett vackert runt fönster, kan användas för både utställningar, evenemang och föreställningar.

Tillsammans med andra aktörer i konst- och kulturcentret erbjuder Konsthallen mångsidiga evenemang, verkstäder och paket för både privatkunder och grupper. Varför inte kombinera ett besök på utställningen med till exempel lunch eller brunch i restaurangen Äärellä? Grupper kan även boka utställningsguidningar eller husrundturer, under vilka man berättar om Navettas händelserika historia.

WEBBPLATSER

Lägg till liknande föremål