2. Ähtäri Zoo – Pandornas hem - Visit Seinäjoki
Ähtäri Zoo

2. Ähtäri Zoo – Pandornas hem

Ähtäri Zoo är Finlands första djurpark med djur i naturmiljö, som välkomnar alla på en utflykt till naturens underbara värld för att uppleva glädje och göra upptäckter i naturen och bland djuren!

I Ähtäri Zoo trivs förutom besökarna även djuren som det bor cirka 60 olika arter av i djurparken. Ähtäri Zoo är känt särskilt för sina björnar, men där finns även många andra spännande arter som bor i barrskogszonen, såsom järv, varg, lodjur samt den extremt utrotningshotade snöleoparden och takin, det vill säga oxgemsen.

Våren 2018 flyttar två pandor från Kina till Etseri, hanen Hua Bao och honan Jin Baobao. Placeringen av pandorna handlar om ett skyddsprojekt för jättepandor mellan Kina och Finland. Projektets gemensamma mål är att få jättepandorna att föröka sig i Etseris naturmiljö.

I anslutning till djurparken färdigställs ett Pandahus samt ett inhägnat område i naturen som är ett av världens största. I Pandahuset finns inre inhägnader, veterinärmedicins- och teknikutrymmen samt restaurang- och kundutrymmen som en egen enhet.

Ähtäri Zoos nya Husdjursfarm visar upp bondgårdens liv och djur.

Ähtäri Zoo ligger i Etseri, cirka 90 km från Seinäjoki. Enklast tar du dig till djurparken med egen bil. Från Seinäjoki går det även tåg till Etseri.

Mer information: ahtarizoo.fi

WEBBPLATSER

Lägg till liknande föremål