12. Simpsiö – skidanläggning med flera backar mitt bland slätterna - Visit Seinäjoki
Simpsiö Hiihtokeskus

12. Simpsiö – skidanläggning med flera backar mitt bland slätterna

Simpsiö som reser sig mitt i slättlandskapen är Finlands största skidanläggning med flera backar. Den mångsidiga helheten erbjuder möjligheter till fritidssysselsättningar till varje smak.

Simpsiö har sex skidbackar (familjevänlig huvudbacke, barnbacke, avgiftsfri replift, 2–4–5-backar) och sex liftar. I parkbacken bjuder rails och boxar på fartfylld åkning. Dessutom har backen en K-55-hoppbacke. Simpsiö är 90 meter hög och den längsta skidbacken är 600 meter.

Under sommartid erbjuder Simpsiös naturområde mångsidiga rutter för joggning och motion. Simpsiö har även en utmärkt bär- och svampskörd. Förutom utmärkta naturstigar hittar du också en terrängcykelrutt samt ett nätverk med fasta kontroller i Simpsiö. En nyhet på Simpsiös skogsstigar är en 18-håls frisbeegolfbana som uppfyller FM-banans mått. På området finns även ett utsiktstorn varifrån man kan beundra slätten som öppnar sig framför en.

I Simpsiö hittar man inkvartering i stugbyn och lägenhetshotellet Simpsiönkullas. Från båda inkvarteringarna är det bara en kort promenad till slalombacken eller skidspåren.

Simpsiö ligger cirka 30 km från Seinäjoki och du tar dig dit med egen bil.

Mer information: simpsio.com

WEBBPLATSER

Lägg till liknande föremål