123456789
Juustoportti

Etelä-Pohjanmaan TOP 12 vierailukohteet

10. Juustoportti

Osoite:

Keisarintie 145, 61710 Pentinmäki

Puhelin:

(06) 456 6900

Sähköposti:

jalasjarvi@juustoportti.fi

10. Juustoportti – Isabella –lehmän koti

Kurikan Jalasjärvellä, Pentinmäen kylässä, on koko kansan tuntema Juustoportti.

Isabella –lehmä tervehtii tulijaa heti ovella. Matkailija pääsee nauttimaan herkkuja niin monipuolisesta lounaspöydästä, kuin á la carte –listaltakin. Juustokellarimyymälän laajasta valikoimasta pääset maistelemaan Juustoportin uutuuksia ja klassikoita. Myymälästä löytyy Juustoportin omien tuotteiden lisäksi tärkeimmät päivittäistavarat sekä kotimaisten pienten tuottajien erikoistuotteita.

Juustoportti on yli 50 vuotta vanha perheyritys. Juustoportin historia kulminoituu mustaan friisiläishieho Isabellaan. Tämä lehmä oli ensimmäinen rotuaan Etelä-Pohjanmaalla, se hankittiin Keski-Kasarin tilalle Jalasjärvelle vuonna 1965. Isabellan tuottamat maitomäärät olivat merkittävästi suuremmat kuin mihin oli aiemmin totuttu. Myös maidon laatu oli juuston valmistukseen paremmin sopivaa. Isabellan tarina jäi elämään osana Juustoportin historiaa – siitä kaikki alkoi.

Juustoportti on kasvanut viidessäkymmenessä vuodessa pienestä maatilajuustolasta yli 200 henkeä työllistäväksi yritykseksi. Juustoportilla on meijeri- ja juustolatoiminnan lisäksi kahvila-ravintolat Jalasjärvellä, Mäntsälässä ja Kärsämäellä, sekä ruokatuotteita valmistava Kasvis Galleria Kuopiossa.

Juustoporttiin on Seinäjoelta matkaa n. 45 km ja pääset sinne omalla autolla.

Lisätietoja: juustoportti.fi

Sijainti kartalla:

Share This

Kysy – ja Visit Seinäjoki vastaa!