Vielä on kesää jäljellä - Visit Seinäjoki

Vielä on kesää jäljellä

Luulitko, että elokuun saapuessa kesä olisi jo ohi? Ei suinkaan, Seinäjoen kesä jatkuu ja lämpötilakin huitelee yhä 20 asteessa. Keräsimme yhteen elokuun huikeimmat tapahtumat ja aktiviteetit, jotta voit ottaa ilon irti kesäpäivistä.  Elokuun tarjonnasta löydät jokaiselle jotakin, sillä luvassa on vielä yhdet festarit, markkinat, vesiaktiviteetteja, kesäteatteria, opastettuja kierroksia kaupungissa ja museoissa ja paljon muuta! Vielä on kesää jäljellä!

Tapahtumia

Solar Sound Festival 12.8.2022

Urbaanin, pop ja edm -musiikin kaupunkifestivaali Solar Soundin 10. juhlavuosi tuo mukanaan komean kattauksen Suomen ykkösartisteja sekä ulkomaalaisia tähtiä Seinäjoen OmaSP Stadionille. Mukana muun muassa Zara Larsson, JVG, Mouhous, Galantis, Inna, Evelina, Gasellit, Ellinoora ja Gettomasa sekä monia muita!

Peräseinäjoen markkinat 13.8.

Tule kokemaan markkinatunnelmaa, kun Peräseinäjoen Yrittäjät järjestävät perinteikkäät Peräseinäjoen Markkinat la 13.8. klo 9:00 – 16:00. Caravaanijuna Aku kuljettaa markkinakansaa Kalajärvi – markkina-alue välillä koko päivän ajan. Lapsille on luvassa muun muassa kasvomaalausta ja Tuhkimon ja Frozenista tutun Annan vierailu. Lisäksi markkinoilla on mahdollisuus päästä kokeilemaan Benji-trampoliinia, jolla voi hyppiä valjaiden vauhdittamana jopa 6 metrin korkeuteen.

Diandran kesäkiertue 17.8. klo 19

Jo kymmenen vuotta estradeilla hurmannut laulaja Diandra lähtee kesäteatterikiertueelle. Diandran tunnelmallisesta Kesä yhdessä -kiertueen esityksestä pääsee nauttimaan Törnävän kesäteatterissa, jossa yleisölle on tarjolla rakastetuimpia suomalaisia ja kansainvälisiä klassikoita, laulajan omaa tuotantoa sekä hänen eri tv-ohjelmissa esittämiään kappaleita.

Nuermofest 27.8.2022

Piirillä järjestettävä vaihtoehtoisen musiikin (elektroninen ja indie) kaupunkifestivaali NuermoFest oli alkujaan spontaanisti ja pienimuotoisesti järjestetty tapahtuma, josta sittemmin muodostui pienimuotoinen ilmiö. Tapahtuma-alue rakennetaan Törnävän sairaala-alueen historiaa huokuvaan ympäristöön, tarkemmin sanottuna kulttuuri- ja tapahtumakäytössä olevan Verstas-rakennuksen sisäpihalle. Nuermofestin slogan puhuu puolestaan: ”Ei voi selittää, pakko kokea”.

Musikaaleja ja Stand Upia Törnävän kesälavalla

Murhan ja rakkauden käsikirja herrasmiehille 20.8. asti

Tänä kesänä kauniissa Törnävän puiston maisemissa kesäteatterin näyttämölle on kavunnut Murhan ja rakkauden käsikirja herrasmiehille -musikaalikomedia. 1900-luvun alun Englantiin sijoittuva Broadway-musikaali tarjoaa ratkiriemukasta brittikomiikkaa rakkautta unohtamatta.

”Murhan ja rakkauden käsikirja herrasmiehille kertoo Lontoossa majailevasta nuoresta tyhjätaskusta, Monty Navarrosta, joka äitinsä kuoltua saa tietää tämän olleen aristokraattisen D’Ysquith-perheen jäsen. Tieto muuttaa Montyn elämän, hänen on saatava suvun omaisuus itselleen ja päästävä Highhurstin yhdeksänneksi jaarliksi! Mutta sitä ennen tulisi hankkiutua eroon kahdeksasta perimyslistalla häntä edellä olevasta sukulaisesta – jäämättä kiinni.”

Komediafestivaali on the road 18.8. klo 18

Kesäperinne jatkuu, kun tutut Stand Up -koomikot nousevat Törnävän kesäteatterin lavalle! Jälleen elokuussa saa virittäytyä viihtymään ja purskahtelemaan nauruun Törnävän kesäteatterissa, kun Stand Up -koomikot Niko Kivelä, Ali Jahangiri ja Ilari Johansson saapuvat vierailulle komediafestivaalin merkeissä.

Nähtävää ja koettavaa

Vesiaktiviteetteja

Melo upeissa maisemissa ja tutustu Seinäjokeen ihan uudesta perspektiivistä! Wild Adventure Finland järjestää yhä elokuun ajan ohjatut kajakkimelonnat keskiviikkoisin Seinäjoessa ja torstaisin Kyrkösjärvellä alkaen klo 17. Tanelinrannassa toimivan Epop Waken vesiurheilukeskus puolestaan on auki elokuussa heidän nettisivuiltaan löytyvän varauskalenterin mukaan klo 11–21. Paikan kaksi pääaktiviteettia ovat kaapelivesihiihto eli wakeboarding, sekä SUP-lautailu.

Opastetut kierrokset

Tutustu Seinäjokeen oppaan johdolla! Seinäjoen oppaat ry järjestää yhä elokuussa kesäopastuksia Seinäjoen mielenkiintoisissa kohteissa. Olit sitten paikallinen tai turisti, saat kierroksista takuulla paljon irti. Tulevia opastuksia ovat muun muassa:

 • Molemmin puolin jokea – tarinoita Seinäjoen varresta 16.8.
 • Piirin kierros – opastus historiallisella Törnävän sairaalan alueella 11.8. ja 30.8.
 • Upan piilotetut puistot – kävelykierros Myllysaaresta luomanrantaan 23.8.

Koieläinpihat

Seinäjoella on kotieläinpihoja jopa neljä kappaletta, joista vielä kolme on auki! Vielä ehdit vierailla Ylistarossa Wanhalla Markilla. Wanha Markki on 1800-luvun pihapiiriin perustettu taiteilijakoti ja eläinten vanhainkoti, joka on tarjonnut kodin jo tuhansille lopetusuhan alaisina oleville eläimille. Markilta löytyy muun muassa hevosia, pupuja, possuja, alpakoita, kanoja ja aasi. Yhteensä eläimiä on noin 150. Pohjalainen pihapiiri vapaina käyskentelevine eläimineen on ainutlaatuinen elämys kaikenikäisille! Wanha Markki on avoinna 14.8. asti tiistaista sunnuntaihin kello 11–18.

Rataskadun kotieläinhaka on Seinäjoella Alakylässä sijaitseva metsäisä kaikille avoin ja maksuton luontokokemuspaikka. Kotieläinhaka on paikka, jossa Ihana lammas siivekkäine kaveruksineen odottaa rapsuttajaansa. Fyysisisesti haka löytyy Seinäjoelta Alakylästä, Rataskadulta kaupungin metsäpalstalta. Sarkakujalta saapuessa heti Rataskadulle käännyttyä oikealta ja rataskadulta tultaessa viimeisen hallirakennuksen jälkeen vasemmalla.

Nurmossa, osoitteessa Isokoskentie 206 sijaitseva Takalan kotieläinpiha on elokuussa auki viikonloppuisin lauantaina klo 10-16 ja sunnuntaina klo 12-16. Aukioloajat kannattaa kuitenkin tarkistaa somesta @takalankotielainpiha ennen matkaan lähtöä. Kotieläinpihassa vierailijoita ottaa vastaan puput, ankat, hevoset, lampaat, vasikat ja kanat. Pihassa on myös pieni jäätelökioski, josta saa ostettua herkullista Minettijäätelöä, kahvia ja pientä evästä.

Tekojää Ideaparkin keskusareenalla

Jos kuitenkin kaipaat talvea kesäkelien keskellä, ehkäpä ikävääsi helpottaa 15.–21.8. Ideaparkin keskusareenalle avattava tekojää. Luvassa on vapaata luistelua, lajiesittelyjä sekä temppurata. Tarkempi aikataulu julkaistaan myöhemmin Ideaparkin sivuilla.

Graffitilandia

Graffitilandia on entisen romu- ja sekatavarakaupan hallitiloihin toteutettu laaja, katutaiteisiin painottunut taidenäyttely. Suureen hallitilan mahtuu paljon nähtävää ajatuksia herättelevistä graffiteista hauskaan katutaiteeseen. Lisäksi tilaan on rakennettu pieni kahvila. Vielä ehdit tutustumaan tähän kohteeseen, sillä Graffitilandia on auki 14.8. asti viikonloppuisin klo 12–18.

Museot auki elokuussa

Erilaiset museot ovat olennainen osa Seinäjoen elämystarjontaa. Etelä-Pohjanmaan museo, Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museo sekä Sairaalamuseo ovat avoinna pidennetyin aukioloin myös elokuussa: ke 12–18 ja to–su 10–16 ja kesäopastuksille pääsee mukaan torstaista sunnuntaihin.

 • Etelä-Pohjanmaan museo
  • klo 12 Kartanon opastus
  • klo 14 Liinamaan pihapiirin opastus
 • Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museo
  • Suojeluskunta, kotini -näyttely klo 12 ja 14
 • Sairaalamuseo
  • klo 12 Terveydenhuollon historiaa Etelä-Pohjanmaalla
  • klo 14 Psykiatriaa Piirillä

Lisäksi Suljetut ovet -museodraamakierrokset toivottaa katsojat tervetulleeksi tutustumaan kartanon historiaan ja vuosisadan rakkaustarinaan sen todellisilla tapahtumapaikoilla. Östermyran kartanon eri huoneissa kulkeva esitys johdattelee herrasväen elämäntapaan ja houkuttaa kurkistamaan suljettujen ovien taakse. Vielä ehdit, sillä viimeinen museodraamakierros järjestetään lauantaina 13.8.

Peräseinäjoella sijaitsevassa siirtolaisuusmuseossa eli Maailman Raitilla voi tutustua suomalaisen siirtolaisuuden historiaan. Rakennukset ja niiden esineistö sekä kuvat kertovat värikkäitä tarinoita suomalaisten siirtolaisten elämästä.

 • ma-pe klo 10–18
 • viikonloppuisin klo 10–16

Nurmon museo on paikallishistoriallinen museo, jonka päärakennuksena toimii entinen Yli-Tepon eli Mäki-Tepon talo. Vuonna 1796 rakennetun talon historia on jo senkin vuoksi mielenkiintoinen, että siellä ovat majailleet muun muassa puukkojunkkari Isontalon Antti sekä eräs nurmolainen vääränrahantekijä.

 • keskiviikosta perjantaihin klo 13–19
 • lauantaista sunnuntaihin klo 12–18

Etelä-Pohjanmaan Traktorimuseossa sijaitsee Suomen laajin yksityinen traktorikokoelma. Museon kokoelmiin kuuluu noin 150 traktoria, joista 100 on kunnostettuja. Museo on pääasiallisesti avoinna yleisölle sopimuksen mukaan, ja traktoreihin pääsee tutustumaan opastamattomalla tai opastetulla kierroksella. Vierailijoita pyydetään ilmoittamaan tulostaan etukäteen, mutta kokoelmasta kiinnostuneiden kannattaa myös poiketa museon yhteydessä sijaitsevaan työpajaan katsomaan, onko museon perustaja Matti Jaskari paikalla.

Muita kesäpäivien menovinkkejä:

Lisää samanlaisia tarinoita