Talven irtiotto arjesta aikuisille - Visit Seinäjoki

Talven irtiotto arjesta aikuisille

Jos kaipaat minilomaa arjen keskelle, suuntaa nokka kohti Seinäjokea! Seinäjoella on lukuisia mahdollisuuksia räätälöidä juuri oman näköinen loma, halusit sitten rentoutua pidennetyllä viikonlopulla, käydä kulttuurintäyteisellä elämysmatkalla tai viettää aktiivisen talviloman. Seinäjoelle on helppo saapua sen keskeisen sijainnin ja hyvien liikenneyhteyksien ansiosta vaikka junalla tai autolla.

Valitse mieleisesi hotelli

Aivan rautatieaseman tuntumassa sijaitsee ihana Radanvarsihotelli Alma, joka on restauroitu entiseen Rautatieläisten taloon. Alman tyylikäs ja tunnelmallinen hotelli on paikka, jossa historia kohtaa nykypäivän. Hotellihuoneita löytyy viihtyisistä yhden hengen huoneista upeisiin sviitteihin. Ehkä kuitenkin erikoisimmat huoneet sijaitsevat 1920-luvulla rakennetussa höyryvetureiden vesitornissa. Alman paikallisista raaka-aineista valmistettu runsas ja herkullinen aamiainen takaa hyvän startin päivälle.

Original Sokos Hotel Lakeus palvelee siellä vierailevia ylpeästi pohjalaisella vieraanvaraisuudella. Lakeuden ruokalistalla ja aamupalapöydässä näkyy vahvasti maakunnan maut lähellä tuotettujen raaka-aineiden ja tuotteiden muodossa. Katso kaikki majoittumisvaihtoehdot sivuiltamme.

Aimo annos kulttuuria

Jos toivot lomaltasi kulttuurillisia elämyksiä, vaihtoehtoja on tarjolla runsaasti. Seinäjoella taidetta pääsee ihailemaan muun muassa Varikkogalleriassa ja Seinäjoen taidehallissa. Seinäjoen taidehalli sijaitsee 130 vuotta vanhassa punatiilisessä navettarakennuksessa, taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetassa. Vierailun yhteydessä voi käydä ostoksilla Taito Shopissa ja lounaalla Äärellä Kuppi ja Kattila Ravintolassa

Historian havinaa Seinäjoella tarjoilee muun muassa Törnävän entisen mielisairaalan alueella sijaitseva Sairaalamuseo. Noin 40 näyttelyhuoneen monipuoliset kokoelmat kertovat tarinaa terveydenhuollon historiasta, sairauksien hoidosta, kirurgiasta, neurologiasta, sotasairaaloiden toiminnasta ja niin edelleen.

Kulttuurista pääsee nauttimaan myös Seinäjoen kaupunginteatterissa tai kaupunginorkesterin säestämänä. Teatterissa on tänä keväänä ohjelmistossa hulvaton menestyskomedia Tämä on ryöstö, Enni Mustosen rakastettuihin romaaneihin perustuva Järjen ja tunteen tyttäret sekä Florian Zellerin Poika, joka on koskettava tarina perheestä ja sen hajoamisesta, rakkaudesta, uusista aluista ja lopullisista päätöksistä.

Makuelämyksiä

Seinäjoen keskustassa Keskustorin laidalla sijaitsee kooltaan pieni mutta tunnelmaltaan suuri Ravintola Juurella. Tasokkaat lähiruokaa hyödyntävät ruoka-annokset takaavat laadukkaan makuelämyksen. Jos taas fine diningin sijaan kaipaa street foodia, kannattaa suunnata erityisoluisiin keskittyneeseen Kabackaan, josta saa väitetysti kaupungin parhaat burgerit!

Liikunnan iloa talvimaisemissa

Haluaisitko kokeilla maastopyöräilyä sähköavusteilla Fatbikella kauniin lumisissa maisemissa? Seinäjoella se onnistuu! Fatbiken voi vuokrata itselleen esimerkiksi Wild Adventure Finlandilta, josta kannattaa varata samalla itselleen ohjattu kierros. Lue lisää talvipyöräilystä täältä.

Talvisissa maisemissa voi urheilla myös luistellen Peräseinäjoella sijaitsevalla Kalajärven 1,5 kilometrin pituisella retkiluisteluradalla, joka mutkittelee suojaisan metsän siimeksessä. Lisäksi Seinäjoella on loistava tarjonta latuja eritasoisille hiihtäjille. Lue lisää Seinäjoen Kaupungin sivuilta.

Rohkeimmat aktiivilomailijat pulahtavat avantoon Veneskosken louhoksella, Sahalammella tai Tanelinlammella. Tanelinlammella maksat käynnin kätevästi kertamaksuna paikan päällä. Avantosaunalla paikalliset konkarit ottavat vierailijat lämmöllä vastaan ja rohkaisevat esimerkillään ensikertaa avantouintiin tutustuvia. Aukioloajat ja ajanvarauksen Tanelinrannalle löytää Lakeuden Avantouimarien sivuilta.

Ainutlaatuisia ostosmahdollisuuksia

Seinäjokea voisi kuvata shoppailian paratiisiksi, sillä kauppoja löytyy joka lähtöön! Shoppailla voi yli sadan palveluntarjoajan kattavassa Ideaparkissa, keskustan ostoskeskuksissa, joihin kuuluu Torikeskus, Epstori ja Megakeskus tai kaupungin ainutlaatuisissa kivijalkaliikkeissä. Seinäjoella vieraillessaan kannattaa käydä ainakin Pompshopissa, Vintarellessa, Boutique S:ssä, Sisustusliike Zicosissa, Paitabaarissa sekä Kenkäkauppa Paulan Kengässä, sillä näitä et löydä muualta!

Lisää samanlaisia tarinoita

Lue lisää tarinoita