Seinäjoki sähköpotkulautaillen - Visit Seinäjoki

Seinäjoki sähköpotkulautaillen

Viime kevään aikana Seinäjoen katukuvaan ilmestyivät sähköpotkulaudat. Sähköpotkulaudalla taittaa näppärästi lyhyet välimatkat ja se on oiva kulkupeli, kun haluaa tutustua kaupungin kesäkohteisiin. Lähdetään pienelle kiertoajelulle Seinäjoen keskustaan!

Seinäjoelta löytyy kahden eri merkin vuokrattavia sähköpotkulautoja, Tier ja Joe. Vuokraus aloitetaan lataamalla kyseisen potkulaudan applikaatio puhelimeen ja luomalla käyttäjätunnus. Sovelluksen kartalta näet, missä sähköpotkulautoja on vapaana. Parhaiten lautoja löytää kaupungin keskeisimmiltä alueilta, kuten torilta ja kauppojen pihoista.

Me päädyimme nappaamaan rautatieasemalta kulkupeliksi Joen. Matkaan lähdetään skannaamalla laudasta löytyvä QR-koodi. Joella avausmaksu on 1 € ja käyttöaikamaksu 0,20 € per minuutti. Joen käyttöalue on jonkin verran suurempi kuin Tierin.

Sähköpotkulaudalla huristellessa kypärän käyttö on vahvasti suositeltavaa. Sähköpotkulaudalla liikkuessa tulee muutenkin huomioida oma ja muiden tiellä kulkijoiden turvallisuus. Sähköpotkulautaa ei saa käyttää päihtyneenä ja laudan päällä saa olla vain yksi ihminen kerrallaan. Näin vältytään kolhuilta ja voidaan nauttia matkasta huoletta.

Sitten potkaistaan vauhtia ja lähdetään liikkeelle! Tarkoituksenamme on kiertää reilun neljän kilometrin reitti Seinäjoen keskustassa. Reitin varrella on monia mielenkiintoisia kohteita ja hienoja maisemia!

Ensimmäisenä kohteenamme on Seinäjoen keskustori. Torilla on kesäisin mukavasti vilinää ja tänne voi pysähtyä vaikkapa kahville tai jäätelölle.

Keskustorilta jatkoimme kohti Seinäjoen opinto- ja yrityskeskittymä Framia. Kampusrannan upeat maisemat ihastuttavat ympäri vuoden kauneudellaan.

Laitoimme skuutit parkkiin ja suuntasimme syömään Seinäjoen varrelle ankkuroidulle ravintolalaiva Paatille. Idyllinen ravintola jokirantamaisemissa tarjoili herkulliset annokset! Paatilta saa muun muassa pizzaa, salaattia, etanoita ja hampurilaisia.

Nyt kun vatsat ovat täynnä, on hyvä jatkaa matkaa! Huristelimme jokirantaa pitkin Kirkkokadulle suuntana Aaltokeskus.

Kansainvälisesti tunnetun ja arvostetun arkkitehti Alvar Aallon kädenjälki näkyy vahvana Seinäjoella. Hänen suunnittelemia rakennuksia ovat muun muassa kaupungintalo, kirjasto, teatteri sekä tietenkin Lakeuden Risti.

Aaltokeskukselta jatkoimme matkaa eteenpäin Kirkkokadulla. Matkalla Varikkogallerialle poikkesimme myös kirkkopuiston kuvauksellisissa maisemissa. Puistoa halkoo Pajuluoma ja vihreyden keskeltä pilkottaa myös Lakeuden Risti, aivan uudesta perspektiivistä.

Viimeisenä kohteenamme on Varikkogalleria. 1930-luvulla rakennetussa veturitallissa sijaitseva Varikkogalleria on taiteilijavetoinen taidegalleria. Galleria sijaitsee Varikon toisessa kerroksessa, ja on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin kello 11-17.  Mikä parasta, galleriaan ei ole pääsymaksua.

Matkan lopuksi sähköpotkulauta pysäköidään siististi esimerkiksi kevyelle liikenteelle tarkoitetulle pysäköintialueelle tai rakennusten läheisyyteen siten, että se ei tuki kulkuväyliä. Sähköpotkulaudoilla matka taittui mukavasti. Oli hieno huomata, kuinka jo entuudestaankin tutusta kaupungista löytyy uusia puolia, kun vain osaa katsoa eri perspektiivistä.

Koe sinäkin Seinäjoki sähköpotkulautaillen! Tuunaa Seinäjoen kohteista juuri itsesi näköinen reitti – muita sopivan matkan päässä olevia kohteita ovat esimerkiksi Ideapark, Kalevan Navetta, Sahalammen ja Kyrkösjärven uimarannat, Mallaskoski, Törnävän puisto sekä Piirin alue. Turvallisia kilometrejä!

Lisää samanlaisia tarinoita