Seinäjoen uudet kahvilat - Visit Seinäjoki

Seinäjoen uudet kahvilat

Seinäjoelle on avautunut kevään ja kesän aikana useita ihania kahviloita. Uudet kahvilat ovat keskenään erilaisia ja jokaisella niistä on omat ainutlaatuiset piirteensä. Muutama asia kaikkia kuitenkin yhdistää; saat niistä kahvin lisäksi suussa sulavia leivonnaisia ja olet jokaiseen lämpimästi tervetullut.

Valkoinen Puu

Seinäjoella Valkoinen Puu on jo entuudestaan tuttu. Se on tunnettu erityisesti sen herkullisista, suomalaisia ja amerikkalaisia perinteitä yhdistellen leivotuista kakuista. Kakut ovat leivottu lähellä ja läheltä tulevista raaka-aineista. Kahvilassa on myös hyvä valikoima gluteiinittomia tuotteita.

Entä mikä on muuttunut? Ensinnäkin uusissa tiloissa on hurja määrä enemmän neliöitä. Lisätilaa kahvilaan tuo upea parvi. Korkealle kohoavat ikkunat avaavat maiseman Lakeuden ristille. Kahvilan sijaitseekin hyvin keskeisellä alueella, uuden BioRexin kanssa samassa rakennuksessa. Rautatieasema on aivan vieressä, kuten myös keskustan kaupat.

Kahvila on tyyliltään moderni ja tiloiltaan avara, mutta kuitenkin tunnelmaltaan kotoisa. Tunnelmaa tuo raikkaat tapetit ja puiset pinnat. Tyyliä voisi kuvailla myös skandinaavisen boheemiksi. Vastuullisena kahvilana Valkoinen puu otti vanhasta kahvilasta paljon mukaansa uuden haalimisen sijaan. Tiskin etuosassa komeilee katseenkiinnittävä hunajakennokuvioitu puupinta. Puu on taiteiltu Kauhajoen kahvilan vanhasta lattialankusta.

Odotettuna uutuutena kahvilasta saa nyt myös artesaanipitsaa. Jyväskylän kahvilassa pitsat ovat saaneet paljon kehuja, joten niitä odotettiin todella innolla. Kakuista erityisen suosittuja ovat ainakin suklaan ystävien suosikki Salaisen puutarhan suklaakakku ja kesäiset Brita-kakut.

Kesästä puheen ollen, ilmojen lämmetessä Valkoisen Puun molemmille sivuille levittäytyvät pihapöydät ja -tuolit. Kokonaisuudessaan uusi tila on tuonut kahvilalle modernin vivahteen ja mukavasti lisätilaa. Onneksi jotkin asiat eivät kuitenkaan muutu, kuten leivosten herkullinen maku ja lämmin asiakaspalvelu.

Hanna & Kerttu

Valkoisen Puun entisiin tiloihin, osoitteeseen Kalevankatu 11-13 on ilmestynyt Hanna ja Kerttu. Epstorilta pois muuttaneen kahvilan tuoreet leivonnaiset tulevat Ojalan Pakarin leipomosta kahvila Hannaan ja Kerttuun joka arkipäivä. Tarjolla laaja valikoima erilaisia uunituoreita makeita ja suolaisia kahvila- ja konditoriatuotteita.

Kahvilassa on myös tarjolla lounasaikaan keittolounasta ja monipuolisia salaatteja sekä runsaasti erilaisia suolaisia vaihtoehtoja, kuten voileipiä, pizzaa, suolaisia piirakoita, pasteijoita ja karjalanpiirakoita. Makeiden vaihtoehtojen joukkoon puolestaan kuuluu erilaisia tuoreita leivoksia, kakkuja, pullia ja pikkuleipiä. Myös heidät, joilla on gluteiiniton tai vegaaninen ruokavalio on otettu hyvin huomioon.

Hannan ja Kertun tuotteita voi ostaa myös mukaan ja tilata. Suoraan vitriinistä mukaan voi ostaa esimerkiksi täytekakkuja, kun taas tilauksesta mukaan saa myös voileipäkakkuja ja kaikkia myynnissä olevia tuotteita.

Vastassa olivat leivosten hurmaava tuoksu, kotoisat puupinnat, keväisen vihreät sävyt, mukavat penkit ja iloinen asiakaspalvelu – Uudet tilat ovat erityisen viihtyisät ja valoisat. Tilaakin riittää ja sitä tuo lisää aurinkoinen terassi.  

Kulttuurikahvila Viia

Kulttuurikahvila Viia on kotoisa kahvila Seinäjoen Upassa. Nimensä mukaisesti Viiassa järjestetään viikoittain erilaisia kulttuuritapatumia. Parillisina viikkoina torstaisin Viiassa pelataan pistokasbingoa. Tässä ihanan innovatiivisessa tapahtumassa kolmen kierroksen ajan ensimmäinen bingon huutanut palkitaan viherkasvin pistokkaalla. Parittomina viikkoina torstait vietetään tunnettuja ja tuntemattomia sekä uusia ja vanhoja runoja lausuen. Lisäksi kahvilassa järjestetään paljon muitakin tapahtumia.

Kulttuurikahvila Viian tunnelmasta on pyritty tekemään mahdollisimman kotoisa, ja siinä on myös onnistuttu! Perinteisen jakkaran sijaan voit köllötellä sohvalla, hakea santsikupin sukkasillasi ja olla kuin kotonasi. Ihanassa rosoisella boho-tyylillä sisustetussa kahvilassa viihtyy mieluusti pidempäänkin. Kahvilan tiiliseinälle on varattu tilaa kuukausittain vaihtuville upeille tauluille.

Kahvilasta löydät myös herkulliset eväät. Tarjolla on makeita ja suolaisia leivonnaisia, kuten kakkuja ja sandwitcheja. Arkipäivisin tarjolla on myös keitto- ja salaattilounas kello 10:30–14. Koe tunnelmallinen Viia ja käperry sohvalle teekupin kera tai jaa pala porkkanakakkua kaverin kanssa.

Puoti & Kahvila ihana

Puoti & Kahvila Ihana, Viian naapurissa Koulukadulla tarjoaa suussa sulavat suolaiset ja makeat leivonnaiset sekä ihastuttavat suklaakonvehdit, joita voit nauttia paikan päällä tai ostaa mukaasi, vaikkapa lahjaksi tai tuliaiseksi.

Kahvilan yhteydessä toimii puoti, missä on myynnissä kädentaitajien tuotteita ja makuja ympäri suomen. Herkutellessasi tunnelmallisessa kahviossa voit siis ihailla ympärilläsi avautuvaa puotia ja monipuolista käsitöiden valikoimaa.

Espresso House

Espresso Housen kahvilat ovat viihtyisiä keitaita keskellä kaupungin parhaita kohtauspaikkoja. Seinäjoella Espresso House on entuudestaan tuttu Ideaparkista, mutta keväällä avattiin myös toinen toimipiste Epstorille. Nyt voit nauttia kahvin myös ulkona, kahvilan terassilla. Valikoimasta löydät leivoksia, korkealaatuista kahvia sekä raikkaita salaatteja ja muuta välipalaa vaikkapa kätevästi matkalle mukaan.

”Meillä työskentelee intohimoisia kahvin ammattilaisia, joilla kaikilla on sama tavoite; tarjota maailman paras kahvinautinto maailman parhaille vieraillemme.”

Kotikontu

Kukkakauppa Flosin kanssa samoissa tiloissa toimivan Leipomo-kahvila Kotikonnun tiskille on katettu jos jonkinmoista leivonnaista. Lauantaisin itseään voi hemmotella kahvilan maittavalla brunssilla, jonka voi syödä myös ulkona kesästä nauttien. Osoitteessa Ruukintie 63 sijaitseva kahvila on varustettu myös A-oikeuksilla.

Lisää samanlaisia tarinoita