Livemusiikkia, kiitos! Seinäjoen musiikin syksy - Visit Seinäjoki

Livemusiikkia, kiitos! Seinäjoen musiikin syksy

Useat tuttavani ovat raportoineet, että kesän 2021 aikana erilaisissa musiikkitapahtumissa koettiin poikkeuksellisen tunteikkaita hetkiä. Monet ovat tottuneet jo tämän puolentoista vuoden aikana nauttimaan musiikkinsa kotikaiuttimista tai kuulokkeiden kautta ja unohtaneet, kuinka voimakkaita tunnekokemuksia livemusiikin kuuntelu ja esityksen seuraaminen tuottaa. Muusikot puhuvat usein, että livekeikoilla parhaimmillaan esiintyjän ja yleisön väliin muodostuu selittämätön henkinen yhteys, joka koukuttaa molemmat osapuolet.

Kannustamme mahdollisuuksien mukaan kuluttamaan musiikkielämyksiä, ja siihen Seinäjoella on tänä syksynä monia tilaisuuksia. Kirjoitushetkellä muistutan, että jokaisen tapahtuman toteutumista kannattaa seurata järjestävän tahon kanavissa.

Artikkelikuva Miranda Kivekäs / Rytmikorjaamo.

Rytmikorjaamo on yksi Suomen arvostetuimmista musaklubeista. Kuva Sanna Kok.

Rytmikorjaamon syksyssä odotettuja klubi-iltoja

Suomen legendaarisimpiin ja arvostetuimpiin musiikkiklubeihin lukeutuva Rytmikorjaamo on valmistellut syksyksi mieltä ja korvia hivelevän artistikattauksen. Syksyn aikana nautiskellaan paitsi raskaamman sarjan äänivalleista Herra Ylpön, Timo Rautiaisen & Trio Niskalaukauksen, Sonata Artican, Mokoman sekä Battle Beastin seurassa, myös eteerisemmistä tunnelmista Kemopetrolin, Olavi Uusivirran, Ruusujen ja Samuli Putron johdattamina. Neljän Ruusun, J. Karjalaisen ja Popedan kaltaiset järkäleet seuranaan alavutelainen Neiti Rubinstein pitävät huolen, että suomirockin henki elää ja hengittää Seinäjoella. Tuoreemmat kentällä vakuuttaneet Tiisu, Jesse Markin, Maustetytöt, Ursus Factory, Luukas Oja sekä Behm esittelevät uuden aallon tekemistä. Transsinkaltaisiin tiloihin yleisönsä keinuttavat Hidria Spacefolk, Polymoon, Ludalloy sekä Kairon;IRSE! ja syksyn ulkomaalaisena kärkinimenä nähdään ei enempää eikä vähempää kuin kasarijätti Bonnie Tyler.

Kuudetta kertaa järjestettävä Rytmis Band Jam kokoaa maakunnan muusikot ja musiikin ystävät saman katon alle. Paikalliset muusikot perustavat iltaa varten uusia kokoonpanoja ja rakentavat shown valitsemansa yhtyeen tai artistin tuotannosta. Nauru- ja makuhermoja ilahduttavia hetkiä koetaan Rytmikorjaamon syksyssä Lakeuden Panimojuhlilla sekä stand-up mestareiden, Ilari Johanssonin sekä Ismo Leikolan käsittelyssä.

Tarkista esityspäivät Rytmikorjaamon kotisivuilta.

Seinäjoki-sali täyttyy sävelistä

Seinäjoen kaupunginorkesterin taiteilijavieras Lauri Sallinen konsertoi yhdessä orkesterin kanssa suunnittelemassaan Romantiikkaa ja vaarojen kaikuja -teoksessa. Elokuvamusiikin ystäville tarjotaan italialaisen Oscar-palkitun Ennio Morriconen sävellyksiä, joita tulkitsevat Seinäjoen kaupunginorkesteri seuranaan trumpetisti Jouko Harjanne. Tangokaupungiksi vuosikausia profiloituneen Seinäjoen musiikkiohjelmistoon sopii luontevasti nykytangon, tango nuevon, aikoinaan kehittänyt klassikko Astor Piazzollan 100-vuotisjuhlakonsertti El Tango. Kapellimestarikurssilaiset konsertoivat ilmaiskonsertissa marraskuussa ja suomalaisen musiikin päivää juhlitaan Made in Finland -konsertissa. Syyskausi huipentuu perinteiseen joulukonserttiin.

Seinäjoki-salin tarkempi ohjelma SKOR:in kotisivuilla.

Taide, käsityö ja musiikki kohtaavat Kalevan Navetassa. Kuva Tuula Lahti.

Kalevan Navetan musiikkitarjonta

Seinäjoen nykyisenä taiteen ja kulttuurin kohtaamispaikkana toimivan Kalevan Navetan syksyyn mahtuu runsaasti musiikillisia elämyksiä. Tarjonnan monimuotoisuutta ilmentävät suomalaisen poptaivaan kiintopisteisiin lukeutuva Iisa, nykytanssiryhmä Malviniemi Company Moments from K 10-vuotisjuhlakiertueineen sekä lapsille suunnattu Pikkuprovinssi & Muu-Maun syyspäivät.

Seinäjoen kaupunginorkesterin SKOR-klubeissa syyskuussa ihaillaan Lauri Sallisen sooloklarinettikonserttia Solitude, joka valmistettiin tilausteoksena Helsingin juhlaviikoille vuonna 2017. Konsertin ilmaisu sisältää myös nykytanssia hipovaa estetiikkaa. Syksyn toisessa SKOR-klubissa nautitaan harmonikkavirtuoosi Jonna Pirttijoen tunteikkaasta konsertista, joka sisältää paitsi omaa tuotantoa, myös ranskalaisia sävyjä sekä Etelä-Amerikan rytmejä. Jazz-estetiikasta syttyville Kalevan Navetan syksy tarjoaa viulun, sellon ja klarinetin äänimaisemaa Jazzsoikoon! Sclavis-Pifarély-Courtois Trion konsertti-illassa. Jazz-kitarointia kuullaan Teemu Viinikaisen tarjoilemana.

Maanläheisempiin tunnelmiin kuulijansa johdattaa jouhikonsoittaja Ilkka Heinonen, joka on erikoistunut kansanmusiikkiin ja maailmanmusiikkiin. Myöskin jouhikkotaiteilijana tunnettu Pekko Käppi vierailee Kalevan Navetassa K:H:H:L-yhtyeensä kanssa neljännen studioalbuminsa julkaisun myötä. Illan avaa alkuvuodesta debytoinut kriitikoiden suosikki SUAD.

Metallimusiikin faneja hemmotellaan uudenlaisissa tunnelmissa, kun Stratovarius-yhtyeen solisti Timo Kotipelto tulkitsee tuttuja klassikkobiisejä yhdessä digiharmonikan maailmanmestari Netta Skogin kanssa. Skog on vieraillut aiemmin muun muassa Nightwishin, Mokoman, Children of Bodomin ja Turmion Kätilöiden keikkakokoonpanoissa.

Kalevan Navetan musiikkitarjontaan voi tutustua paremmin kotisivuilla.

Seinäjoen Aaltokeskuksen ympäristö tarjoaa loistavat puitteet erilaisten tapahtumien järjestämiseen.

Kirkko konserttitilana tekee vaikutuksen

Seinäjoen ja Vaasan kaupunginorkesterien yhteistuotanto soittavat Aikamatkalla-syyskonserton solistinaan Pétur Sakari. Lakeuden ristissä järjestetään vuosittain hengellisten konserttien lisäksi muutakin kulttuuriohjelmaa, muun muassa Aalto Aesthetics -tapahtuma sekä eri artistien ja kuorojen joulukonserttikiertueiden keikat. Myös Seinäjoen muiden kirkkojen ohjelmistossa on tarjolla musiikillisia elämyksiä.

Seinäjoen kaupunginteatterissa tunteet välittyvät myös musiikin kautta

Osana marraskuussa järjestettävää visuaalista Aalto Aesthetics -tapahtumaa SKOR konsertoi yhdessä Seinäjoen kaupunginorkesterin kanssa. Teoksessa palataan kaupunginteatterin valmistumisen aikoihin, kun Alvar Aallon puolisolla Elissa Aallolla oli tärkeä rooli miehensä visioiden loppuunsaattamisessa. Kaupunginteatterilla nautitaan myös populaarikulttuurisesti elämyksellisestä esityksestä, kun Anssi Kela saapuu kertomaan tarinaansa elämänkertakonsertissaan Mun täytyy kävellä näin. Teatterin syysvierailukausi huipentuu Erja Lyytisen tähdittämään Blue Christmas -joulukonserttiin.

Tutustu kaupunginteatterin musiikkitarjontaan tarkemmin teatterin kotisivuilla.

Musiikin ja kulttuurin janoisille suosittelemme myös Etelä-Pohjanmaan liiton kalenterin seuraamista osoitteessa epkalenteri.fi

Muita keikkapaikkoja Seinäjoella

Bar15

Viihdemaailma Ilona

Ravintola Kultainen Kulaus

OmaSP Stadion

Wiihde Areena

Sanna Kok
sisällöntuottaja
Visit Lakeus

Lisää samanlaisia tarinoita