Lapsiperheen vinkkilista syyslomaviikolle Seinäjoella - Visit Seinäjoki

Lapsiperheen vinkkilista syyslomaviikolle Seinäjoella

Syyslomaviikko on kohta käsillä. Mitä kivaa Seinäjoella on tarjolla lapsiperheelle, jossa on kouluikäisiä lapsia? Aina ei tarvitse välttämättä lähteä kovin kauas kotoa. Tässä muutama vinkki mitä voit lomalla tehdä.

Duudsonit Activity Park Syyslomaviikolla yöleiri 14. – 15.10.22. Yö suljetussa aktiviteettipuistossa. Ohjattua liikuntaa, vapaata temppuulua, uusia kavereita, pimeä piilosta ja paljon muuta! Lue lisää Duudsonit Activity Parkin sivuilta.

Vähän pienemmille lapsille sopii HopLop. Aukioloajat ja muut tärkeät infot HopLopin sivuilta.

Liikennepuistossa opetellaan liikennesääntöjä hauskasti syyslomalla.

Liikenne- ja fiilispuistossa järjestetään Loistoajot ti 18.10. klo 17 – 20. Fiilispuisto myös avoinna. Lue lisää Seinäjoen kaupungin sivuilta. Seuraa liikennepuistoa Instagramissa @sjkliikennepuisto.

Lastenreitin varrella on jännittäviä pysähdyspaikkoja.

Lastenreitti Oravapolku on hieman alle 1 km pitkä pikkulapsillekin sopiva luontopolku Kyrkösjärven ulkoilualueella. Se sijaitsee Kyrkösjärven uimarannan ja p-alueen välittömässä läheisyydessä, vastapäätä Käpälikön luontotaloa. Reitti on esteetön eli sitä pitkin pääsee helposti myös lastenvaunuilla. Polku kiertää metsässä kivan lenkin,ja sen varrelta löytyvät mm. satulato, kota, askartelulato ja oravalaavu. Polun vierestä löytyy myös paljasjalkapolku ja lintumetsä. Laavun lähellä on lintujen pönttöpuisto. Laavulla on nuotiopaikka ja puita.  Reitillä on myös pitkospuita. Reitillä seikkailee Nyyrikki-orava. Nyyrikin matkaa voi seurata puihin kiinnitetyistä tauluista. Seikkailun on kirjoittanut Mervi Heikkilä ja kuvittanut Kristiina Mäkimattila. Lisätietoa Oravapolusta täältä.

Paukanevan pitkospuureitti ja laavu tarjoaa luontokokemusta kivassa metsä- ja suomaastossa lähellä kaupungin keskustaa. Paukanevalle pääsee kolmesta eri paikasta: Vaasantien varrelta p-alueelta esteetöntä reittiä pitkin, Nurmon Kiikuntieltä sekä Nurmon Louon asuntoalueelta Karhitien päässä olevalta p-alueelta. Lisää tietoa Paukanevan reitistä löydät täältä.

Kirjastossa saa kömpiä lukusyvennykseen lempikirja kainalossa.

Liikunnan ja ulkoilun vastapainona tai jos sattuu sadepäivä, on kiva rauhoittua vaikkapa kirjastossa. Apila-kirjasto on lapsiperheen unelmapaikka. Kerrotaan että lapsia on vaikea saada sieltä lähtemään pois! Kirjastossa on myös kahvila, joten vatsan täytettäkin siellä saa. Kirjaston aukioloajat täältä.

Biorex -elokuvateatterissa Teatterin tarkemmat esitysajat Biorexin kotisivuilta.

Uimahallissa voi polskia vaikkapa sadepäivänä.

Seinäjoen keilahalli ja Viihdekeskus Hollywood Ideaparkissa tarjoavat kivaa yhteistä tekemistä koko perheelle. Täällä viihtyvät kaikki! Tarkista aukioloajat Viihdekeskus Hollywoodin kotisivuilta. Seinäjoen keilahallin kotisivuille pääset tästä.

Frisbeegolfin suosio on kasvanut huimasti. Seinäjoella on useampi rata käytettävissä. Tsekkaa kartalta Seinäjoen frisbeegolf-ratojen sijainnit.

Lisää samanlaisia tarinoita