Lapsiperheen vinkkilista syyslomaviikolle Seinäjoella - Visit Seinäjoki

Lapsiperheen vinkkilista syyslomaviikolle Seinäjoella

Syyslomaviikko on kohta käsillä. Mitä kivaa Seinäjoella on tarjolla lapsiperheelle, jossa on kouluikäisiä lapsia? Aina ei tarvitse välttämättä lähteä kovin kauas kotoa. Tässä muutama vinkki mitä voit lomalla tehdä.

Duudsonit Activity Park järjestää syyslomaviikolla kaksi yöleiriä. Yö suljetussa aktiviteettipuistossa. Ohjattua liikuntaa, vapaata temppuulua, uusia kavereita, pimeä piilosta ja paljon muuta! Lue lisää DAPin kotisivuilta

Vähän pienemmille lapsille sopii HopLop. Aukioloajat ja muut tärkeät infot HopLopin sivuilta.

Liikennepuistossa opetellaan liikennesääntöjä hauskasti syyslomalla.

Liikenne- ja fiilispuistossa järjestetään tiistaina 19.10 klo 17-19 Liikennepuiston syysajot, jonne on vapaa pääsy. Ota mukaan oma kypärä. Ajaminen vanhempien vastuulla. Seuraa liikennepuistoa Instagramissa @sjkliikennepuisto

Teatteri Hysteria järjestää 18. – 21.10 syyslomaleirin 4 – 6.luokkalaisille. Leirillä kokeillaan erilaisia teatteriharjoitteita, leikitään teatterileikkejä ja ennen kaikkea: pidetään hauskaa! Teatterileiri järjestetään Teatteri Hysterian tiloissa, Seinäjoen Piirin alueella. Leirin kesto on maanantaista torstaihin, jokainen leiripäivä kestää klo 10-15, sisältäen lounastauon. Lounaan osallistujille tarjoaa Lempikakku, ja lounaan hinta sisältyy leirimaksuun. Leirin ohjaajina toimivat Salla Honkanen ja Katariina Ristimäki. Leirin hinta 115 euroa sisältäen alv. Lue lisää ja ilmoittaudu Teatteri Hysterian kotisivuilla.

Lastenreitin varrella on jännittäviä pysähdyspaikkoja.

Lastenreitti Oravapolku on hieman alle 1 km pitkä pikkulapsillekin sopiva luontopolku Kyrkösjärven ulkoilualueella. Se sijaitsee Kyrkösjärven uimarannan ja p-alueen välittömässä läheisyydessä, vastapäätä Käpälikön luontotaloa. Reitti on esteetön eli sitä pitkin pääsee helposti myös lastenvaunuilla. Polku kiertää metsässä kivan lenkin,ja sen varrelta löytyvät mm. satulato, kota, askartelulato ja oravalaavu. Polun vierestä löytyy myös paljasjalkapolku ja lintumetsä. Laavun lähellä on lintujen pönttöpuisto. Laavulla on nuotiopaikka ja puita.  Reitillä on myös pitkospuita. Reitillä seikkailee Nyyrikki-orava. Nyyrikin matkaa voi seurata puihin kiinnitetyistä tauluista. Seikkailun on kirjoittanut Mervi Heikkilä ja kuvittanut Kristiina Mäkimattila. Lisätietoa Oravapolusta täältä.

Paukanevan pitkospuureitti ja laavu tarjoaa luontokokemusta kivassa metsä- ja suomaastossa lähellä kaupungin keskustaa. Paukanevalle pääsee kolmesta eri paikasta: Vaasantien varrelta p-alueelta esteetöntä reittiä pitkin, Nurmon Kiikuntieltä sekä Nurmon Louon asuntoalueelta Karhitien päässä olevalta p-alueelta. Lisää tietoa Paukanevan reitistä löydät täältä.

Kirjastossa saa kömpiä lukusyvennykseen lempikirja kainalossa.

Liikunnan ja ulkoilun vastapainona tai jos sattuu sadepäivä, on kiva rauhoittua vaikkapa kirjastossa. Apila-kirjasto on lapsiperheen unelmapaikka. Kerrotaan että lapsia on vaikea saada sieltä lähtemään pois! Kirjastossa on myös kahvila, joten vatsan täytettäkin siellä saa. Kirjaston aukioloajat täältä.

Biorex -elokuvateatterissa syyslomaviikolla pyörii ainakin Ryhmä-Hau -leffa ja Pertsa ja Kilu. Teatterin tarkemmat esitysajat Biorexin kotisivuilta.

Uimahallissa voi polskia vaikkapa sadepäivänä. Uimahallissa järjestetään syyslomaviikolla uimakouluja, joihin kannattaa ilmoittautua pikimmiten.

Seinäjoen keilahalli ja Viihdekeskus Hollywood Ideaparkissa tarjoavat kivaa yhteistä tekemistä koko perheelle. Täällä viihtyvät kaikki! Tarkista aukioloajat Viihdekeskus Hollywoodin kotisivuilta. Seinäjoen keilahallin kotisivuille pääset tästä.

Frisbeegolfin suosio on kasvanut huimasti. Seinäjoella on useampi rata käytettävissä. Tsekkaa kartalta Seinäjoen frisbeegolf-ratojen sijainnit.

Lisää samanlaisia tarinoita