Keväinen kirpputori -haaste - Visit Seinäjoki

Keväinen kirpputori -haaste

Keväinen kirpputori -haaste

Seinäjoella on kirpputoreja ja vintage-liikkeitä keskustassa ja sen ulkopuolella.
Oletko jo käynyt kaikissa?

Vanhankylän Ullakko, Jouppi
https://www.vanhankylanullakko.fi/

SPR Hyllykallio
http://spr-kirppis.fi/stores/hyllykallio/

Ykkösbasaari
http://www.ykkosbasaari.fi/

Kaks’kättä työpaja
https://www.kakskatta.com/

Piritan Kirpputori
http://www.kirppikset.info/kirppikset/piritan-basaari

Vintarelle, Torikeskus
https://www.vintarelle.fi

Holmström Secondhand, Uppa
https://www.facebook.com/holmstromsecondhand/

Vaatelainaamo TANTTU, Seinäjoen keskusta
https://www.vaatelainaamotanttu.com/

Tämän päivän suunnitelmaan kuuluu mahdollisimman monen Seinäjoen kirpputorin läpi käyminen! Kirpputorien suosiminen pikamuotikauppojen sijaan on suuri askel kohti ekologisuutta ja siten myös osa taistelua ilmastonmuutosta vastaan. Seinäjoelta löytyy monia kirpputoreja. Ne antavat mahdollisuuden ekologiseen shoppailuun ja mukavaan ajanviettoon.

Seinäjoen keskustassa tapaan ystäväni Sirkun, intoa puhkuvan todellisen kirpputorihaukan! Muutama sana ystävyydestämme. Olimme samalla luokalla ala-asteella eikä kumpikaan muista, kuinka meistä tuli ystäviä. Siihen luultavasti liittyi puihin kiipeilyä, kesäisiä pyöräilyreissuja ja kummitustarinoita. Joka tapauksessa, me molemmat pidämme ekologisuutta tärkeänä osana arkea. Varsinkin vaatteiden kuuluu olla monivuotisia eikä missään nimessä kertakäyttöisiä.

Vintarelle

https://www.vintarelle.fi

Seuraava kohde Vintarelle oli Ostoskulmasta pienen kävelymatkan päässä Torikeskuksessa. Onko ihanampaa kevään merkkiä kuin aurinko, joka jo hieman lämmittää valollaan!

Vintarelle tarjoaa uniikkeja vintage-kappaleita kaiken kokoisille. Päätimme yrittää etsiä toisillemme 70-luvulle sopivat asut. Ehkä paras idea, sillä siten testasimme vaatekappaleita, joita ei itse olisi ajatellut itselleen sopivan.

Kun on kyse uniikeista vaatekappaleista, aidot vintagelöydöt ovat parhaita. Jos omistaa muutaman tarinan omaavan ja hyvälaatuisen vaatteen, niillä päihittää helposti pikamuotiin perustuvat päähänpistot. Vintarellen lisäksi Seinäjoella vintagelöytöjä tarjoilee Holmström second hand. Emme ehtineet tänään vierailulle Holmströmiin, joten lisäsimme sen kesän TO DO -tehtävälistalle.

‘’Nothing haunts us more than the vintage we didn’t buy’’

Seinäjoen keskustasta Jouppiin ja Hyllykalliolle pääsee helposti bussilla. Minulla ja Sirkulla oli bussikortit, mutta päätimme kävellä keskustasta Joupin Vanhankylän Ullakolle. Ilman bussikorttia voit matkustaa yhden reitin verran 2 eurolla. Meillä oli monia matkoja taitettavana, joten bussikortti oli todella suuri helpotus. Kuten kirpputoreilla vieraillessa, myös busseilla kulkiessa käytössä on aina kasvomaski.

Vanhankylän Ullakko

https://www.vanhankylanullakko.fi/

Joupin Ullakko on Seinäjoen vanhin kirppari. Se on ollut paikallaan jo vuodesta 1996! Muistan pienenä tehneeni seikkailuja tänne isoäitini kanssa. Hän osti usein posliini- ja lasiastiakokoelmaansa uusia esineitä urakalla. Ullakolla on nykyään myös pieni kahvila, jos tutkimisesta haluaa pitää taukoa.

Törnävän Kirpputori

http://www.tornavankirppis.fi/

Törnävän omalaatuinen kirpputori on Seinäjoen tunnelmallisin kohde etsiä erikoisuuksia. Paikka on kuin mummola, jossa esineet on aseteltu ajatuksella omalle paikalleen. Päätimmekin tästä inspiroituneena valita jotkin esineet lahjoiksi omille isoäideillemme. Sirkku löysi ihanan lautasen ja minä päädyin antiikkiseen teekannuun. Kirpputorit ovat täydellinen paikka etsiä lahjoja!

Vaatelainaamo Tanttu

https://www.vaatelainaamotanttu.com/

Palasimme Seinäjoen keskustaan tutkimaan Vaatelainaamo Tantun tarjontaa. Paljon huomiota saanut vaatteiden lainaaminen on idea, jota voi tehdä myös ystävien kesken. Vaatelainaamo Tanttu toimii samoissa tiloissa Moon Design Storen kanssa.

Vaatelainaamo Tantulla yhden käyttökerran periaate on otettu haltuun ekologisesti. Tantussa on suomalaista designia yllättäviä juhlia ja tilaisuuksia varten. Lainaaminen onnistuu jäseneksi liittymällä ja myös silloin, kun tarvitaan kaunis asu vain yhtä kertaa varten. Eli älä säikähdä yllätysjuhlia, Vaatelainaamo Tanttu pelastaa sinut!

Vaatelainaamo Tanttua melkein vastapäätä sijaitsee Pikku Paussi. Kahvila ja leipomo, jossa on aivan ihania herkkuja ja juomia. Lisäksi paikassa on mainio lounastarjonta.

Tunnelmallisia herkkuhetkiä ja kahvilan aukioloajat löydät täältä:
http://www.pikkupaussi.fi/

Aurinko toi säteillään kahvilalle ihanan tunnelman. Emme olisi keksineet parempaa paikkaa hetken rentoutumiseen. Pikku Paussi tarjoilee vegaanisia vaihtoehtoja satunnaisesti, kasvisruokavalioon sopivia herkkuja on kuitenkin aina tarjolla. Pikku Paussin tunnelma on aina yhtä kotoisa. Jatkoimme kirpputorikierrosta pullan- ja kahvintuoksun leijuessa mukanamme ovesta ulos.

Meillä oli vielä niin paljon paikkoja käymättä! Emme ihan jokaiselle voi suositella kaikkien kirpputorien kiertämistä yhden päivän sisällä. Seuraava kohteemme oli Hyllykallion alue, jonne pääsimme hyppäämällä bussiin numero 4. Aurinko heijasteli bussin ikkunoista koristaen keltaisilla säteillä hiljaiset matkustajat kuin kevään juhlia varten valmistautuen.

Ykkösbasaari

http://www.ykkosbasaari.fi/

Melkein kulman takana Lakeuden Shoppiksesta on Ykkösbasaari. Se on suuri kirpputori, jossa ihmiset myyvät omia tavaroitaan. Nämä kiertelyä vaativat kirpputorit on hyvä jättää sellaiseen päivään, kun ei ole kiireitä.

Ykkösbasaari on vahvasti mukana hyväntekeväisyydessä. Kohteena on muun muassa Seinäjoen Seudun Eläinsuojeluyhdistys. Jos sinulla on sijaiskotien kissoille tai koirille leluja, talvivaatteita tai muita hyötytarvikkeita voit tutustua toiminnan tukemiseen tässä osoitteessa: https://www.ssesy.fi/tue-toimintaa/tavaralahjoitukset/

Kak’s kättä

https://www.kakskatta.com/

Kävelimme ihanan raikkaassa säässä seuraavaan kohteeseen. Suuri kierrätyskeskuksen kirpputori sisältää kaikkea ratsastuskypäristä huonekaluihin. Kak’s kättä työpajalta voi ostaa mukaan leivonnaisia.

Molemmat ihastuimme tähän antiikkisohvaan, joka vain odotti oikeaa kotia. Antiikkihuonekalut saattavat tarvita enemmän huoltoa ja rakkautta kuin massatuotantona tuotetut neliösohvat mutta niissä on persoonaa, jota massatuotteilta ei löydy.

Huonekalut, joilla on historiaa, luovat olemuksillaan koteihin syvyyttä modernin minimalismin rinnalle. Kuka huonekalun on tehnyt? Missä ja milloin? Ei voi kuin kuvitella, kuinka monessa kodissa se on seikkaillut ennen tätä päivää.

Piritan kirpputori

http://www.kirppikset.info/kirppikset/piritan-basaari

Kävelymatkan päässä Kak’s kättä kierrätyskeskuksesta sijaitsee Piritan Kirpputori. Vuokrattavien hyllyjen välistä löytyy kaikenlaista vaatteista antiikkisiin työkaluihin. Piritan kirppikseltä löysin epäonnekseni suuren lasipullon, joka olisi täydellinen ilmatiivistä puutarhaa varten. Se sai kuitenkin nyt jäädä, sillä Sirkku takoi minuun järkeä siitä, kuinka mahdoton tehtävä olisi kantaa sitä mukanamme ehjänä. Luultavasti ilmatiivis puutarhani oli tuomittu jo ennen sen syntymistä.

SPR Hyllykallio

http://spr-kirppis.fi/stores/hyllykallio/

Kun olet kirpputorikierroksella, SPR Hyllykallio on pakollinen kohde! Lahjoitettujen tavaroiden jälleenmyynnistä tuotot menevät Suomen Punaisen Ristin toiminnalle. Voit lahjoittaa hyväkuntoisia tavaroita ja vaatteita suoraan liikkeeseen.

SPR on sijoittanut myynnissä olevat tavarat hyvään järjestykseen ja vaatteet löytyvät selkeistä kategorioista. Suuntasimme ensimmäisenä 80-luvun vaaterekille, joka tarjoaa yllättäviä löytöjä. On hyvä muistaa mahdollisuus vaatteiden muokkaamiseen. Jos jokin takki on ihana, mutta hihat liian pitkät, ne voi ommella sopivan kokoiseksi. Vaate saa enemmän arvoa silmissäsi, kun panostat sen toimivuuteen.

Pääsimme takaisin keskustaan bussilla numero 4 auringon laskiessa horisontin taakse. Seinäjoen kirpputorit ovat täynnä mahdollisuuksia. Suurin osa kirpputoreista on viikolla auki klo 10-18. Siinä on hyvin aikaa käydä kurkkaamassa useampikin kirpputori yhden päivän aikana.

Kävellessä asemalta kotia kohti kirpputorikierroksen tärkein piirre ilmeni. Uuden ostamisen ja kuluttamisen ilo ei saisi olla tärkein mielihyvän tuoja. Tärkeintä on se onni, kun saa viettää päivää hyvän ystävän kanssa!​

Blogi päivitetty 14.4.2021

Ilta Lauriina Lahti, kirjoittaja @ilta.lauriina
Joni Kuusisto, valokuvaaja @j.kuu

Lisää samanlaisia tarinoita