Kesätekemistä Peräseinäjoella - Visit Seinäjoki

Kesätekemistä Peräseinäjoella

Kesällä myös Seinäjoen kylät kantakaupungin ulkopuolella tarjoavat tapahtumia ja kesätekemistä. Viihtyisälle Peräseinäjoelle ajaa Seinäjoelta helposti puolessa tunnissa.

Vetovoimatekijänä monipuolinen Kalajärven matkailukeskus

Peräseinäjoen tunnetuin matkailukohde on Kalajärven matkailukeskus, joka on todellinen kesäkeidas. Matkailualue tarjoaa pitkän hiekkarannan, majoitusvaihtoehtoja, ravintolan antimia ja monipuolista viihdykettä, joten siellä viihtyy koko perhe pidempäänkin. Kalajärven matkailualue on luokiteltu pohjoismaisella leirintäalueluokituksella neljän tähden leirintäalueeksi, ja se on voittanut useita valtakunnallisia asiakasäänestyksiä vuosien varrella. Matkailukeskus onkin suuressa suosiossa karavaanareiden keskuudessa, ja siellä voit yöpyä joko caravan-alueella, leirintämajoituksessa tai valita monipuolisesta mökkitarjonnasta haluamallasi varustelutasolla olevan mökin tai ison huvilan. Alueella on monenlaisia aktiviteetteja aivan lähettyvillä, kuten puistogolf, tenniskentät, sup-lautailu sekä hienot luontopolut.

Kalajärven leirintäalueen hiekkapohjainen ranta on matala ja lapsiystävällinen. Rannalla on vesiliukumäki ja liuta muita lapsille sopivia leikkivälineitä. Lisäksi rannalla on hyvät puku- ja suihkutilat. Aivan rannan tuntumassa, matkailukeskuksen ytimessä sykkii alueen sydän, Ravintola Kalajärvi. A-oikeuksilla varustettu ravintola tarjoaa kesäkaudella kahvilatuotteiden lisäksi pizzoja ja hampurilaisaterioita sekä á la Carte –annoksia.

Koe saunalautta

Miltä kuulostaisi nauttia kesäillasta upealla saunalautalla tyynen järven rannalla? Aivan Kalajärven matkailualueen kyljessä sijaitsee Finkarhun vuokrattava saunalautta. Saunalautta on kooltaan 5 metriä leveä ja 6 metriä pitkä ja se on kiinnitetty pysyvästi rantaan.

Saunasta ja pukutilan ikkunoista aukeaa upeat näkymät järvelle. Saunan sydämenä toimiva Stoveman puilla lämmitettävä kokokivikiuas takaa erinomaiset ja kosteat löylyt. Terassitila saunan ympärillä on kokonaisuudessaan 20 m². Terassia ympäröi tietenkin kaunis järvimaisema, jota ihaillessa voi grillata eväät kaasugrillissä. Terassilta pääsee järveen uimaan joko suoraan hyppäämällä tai uimaportaita käyttämällä. Vuokrahintaan kuuluu kaasugrilli, vesitrampoliini, retkikajakki, pesuaineet ja pefletit. Yksityissaunan ja näinkin laajojen palveluiden hinnat ei ole päätä huimaavat.

  • 2 tuntia 1–2 hlö 50 € / 3–6 hlö 90 €
  • 3 tuntia 1–2 hlö 70 € / 3–6 hlö 120 €
  • 4 tuntia – 1–2 hlö 90 € / 3–6 hlö 150 €

Peräseinäjoen maastossa kulkee yli 70-kilometrinen retkeilyreitistö, jonka varrella on useita laavuja, eräkämppiä ja maisemia. Osana sitä on Kalajärven geologinen luontopolku, joka kulkee aivan Kalajärven matkailualueen välittömässä läheisyydessä. Polun varrella on opastetauluja, joiden äärellä voi testata luontotietämystään, ja jotka ohjaavat kulkijaa reitillä eteenpäin. Polun alkuosa on kilometrin matkalta esteetön aina taukopaikalle saakka sekä metsäkämpälle poikkeavan pistopolun osalta. 3,8 kilometrin mittainen luontopolku sopii päiväretkikohteeksi esimerkiksi aloittelijoille ja lapsiperheille. Mukaan voi pakata eväät reitin varrella olevalla laavulla nautittavaksi. Reitiltä on myös yhteys Kalajärven ympäri kiertävälle pyöräilyreitille. Lue lisää Peräseinäjoen retkeilyreitistöstä blogistamme.

Museoita ja näyttelyitä

Peräseinäjoella sijaitsevassa siirtolaisuusmuseossa eli Maailman Raitilla voi tutustua suomalaisen siirtolaisuuden historiaan. Alueen kaikki rakennukset ovat suomalaisten siirtolaisten rakentamia ja asumia, ja ne on siirretty nykyiselle paikalleen Kalajärven rannalle eri puolilta maailmaa. Rakennukset ja niiden esineistö sekä kuvat kertovat värikkäitä tarinoita suomalaisten siirtolaisten elämästä. Esillä on näyttely USA:n, Australian ja Venäjän Siperian sekä Kanadan suomalaissiirtolaisuutta, kun taas Terästalolla (Keikulinkuja 1) voi tutkia näyttelyitä Pohjois-Amerikan ja Australian siirtolaisuudesta.

  • Länsirannantie 2
  • Avoinna kesä-elokuussa
  • ma-pe klo 10–18
  • viikonloppuisin klo 10–16
  • 5 €/hlö, eläkeläiset 4 €/hlö ja alle 18-vuotiaat maksutta

Kesäteatterin näyttämöllä maakuntahenkinen komedia

Aisamäen kesäteatteri on Peräseinäjoella, noin 30 kilometrin päässä Seinäjoen keskustasta sijaitseva kesä- ja harrastajateatteri. Näyttämöllä pyörii 18.6.–9.7. maakuntahenkinen komedia, Maakunnan mies.

Eteläpohjalaisessa talossa on suuri juhlapäivä, kun sanojensa ja tekojensa takana vankasti seisova metallitehtaan omistaja Mauri Rentola täyttää 50 vuotta. Kaikki silmäätekevätkin on kutsuttu, mutta paikalle saapuukin vt. nimismies ihan muissa asioissa. Loppuvatko juhlat ennen aikojaan? Miten tyttären mielitietty, tehtaan pääluottamusmies liittyy asiaan? Tuleeko Etelä-Pohjanmaasta lopuksi itsenäinen valtio? Entä mitä tekee Maurin Kanadasta saakka juhliin saapunut velipoika?

Liput näytökseen maksavat 25€ ja alle 15-vuotiaille 15€. Alle kouluikäiset pääsevät näytökseen ilmaiseksi.

Elokuussa Peräseinäjoen markkinat

Peräseinäjoen Markkinat tulevat jälleen lauantaina 13.8. klo 9:00–16:00 houkutellen paikalle niin kyläläiset kuin ulkopaikkakuntalaisetkin. Markkinat järjestetään Ritola-Hallilla. Monipuolisten kojujen kiertelyn lisäksi markkinoilla on mahdollisuus päästä kokeilemaan hurjanhauskaa Benji-trampoliinia ja lisäksi perheen nuorimmille on pomppulinna.

Ainutlaatuinen antiikkikauppa

Peräseinäjoen keskustassa sijaitseva kirpputori Wanha Pokki tarjoaa talon täydeltä antiikkia! Wanhasta Pokista voi tehdä erittäinkin mielenkiintoisia löytöjä. Kirppiksen paikalla sijaitsi ennen Pokki-niminen osuuskauppa. 60-luvulla osuuskauppa oli todellinen laaja sekatavarakauppa. Nimi jäi elämään ja Wanhan Pokin hyllymetrejä silmäillessä tilanne ei taida olla paljon huonompi tänäkään päivänä. Kirpputori toimii kahdessa kerroksessa ja on levittäytynyt lähes 1000 neliön alueelle. Valikoima keskittyy 60-luvun ja sitä vanhempiin huonekaluihin ja käyttötavaroihin. Vanhimmat löydöt ovat jopa 1800-luvulta.

Pappilan kesäkahvila

Peräseinäjoen kauniiseen pappilan miljööseen on pystytetty kesäkahvila. Kahvilassa vallitsee sympaattisen maalisromanttinen tunnelma. Tarjolla vaihtuva valikoima herkkuja, kuten mansikkabritaa kinkkupiirakkaa, kakkuja ja jäätelöä. Pappilan kesäkahvila sijaitsee osoitteessa Seinäjoentie 104. Muuttuvat aukioloajat kannattaa tarkistaa kahvilan Facebook-sivuilta ennen matkaan lähtöä.

Frisbeegolfia kesäisissä puistomaisemissa

Peräseinäjoen keskustan tuntumassa, sijaitsee kaunis puistoalue, jota halkoo Friskinlammin joki ja Koukkarin frisbeegolfrata. Kaunis 9-väyläinen puistorata on takuulla mieluinen niin lajin kokeilusta kiinnostuneelle, kuin harjaantuneemmallekin harrastajalle.

Muistathan tutustua myös muihin Seinäjoen alueen kesäkohteisiin:

Lisää samanlaisia tarinoita