Joulun taikaa Seinäjoella - Visit Seinäjoki

Joulun taikaa Seinäjoella

Kaneliset ja pipariset maut vievät kohti joululaulujen täytteistä Seinäjokea. Joulun taikaa löytyy Törnävän kartanon kahvilasta, museoalueen Joulun tuntu -tapahtumasta, Piirin joulupuodista ja Itämäen talon joulukahvilasta.

Törnävän kartanon kahvila

Törnävän kartanossa on meneillään jouluinen vilinä kun vierailijat odottavat suurten valkoisten puuovien aukeamista. Lasiverannan ikkunoista huokuu lämmin tunnelma. Jouluiset tuoksut kutsuvat astumaan sisään kartanon ovista.

Törnävän kartano on avoinna joulukuussa 11.–16.12.2023.

  • Kartanokahvila avoinna ma-pe klo 15.00–20.00 ja la klo 10.00–15.00
  • Kartanon flyygelisalissa yleisöä naurattaa Teatteri Arinan tonttupantomiimiesitykset ma 11.12. ja to-la 14.-16.12. kahvilan aukioloaikoina puolentunnin välein.
  • Joululaulumatinea flyygelisalissa ti 12.12. klo 18.00–19.00
  • Kauneimmat joululaulut yhteislaulutilaisuudet flyygelisalissa ke 13.12. klo 15.00–16.00 ja la 16.12. klo 15.00–15.45

Kartanon uusitussa keittiössä valmistetaan täyteläistä riisipuuroa, skonsseja, joulutorttuja, kakkua sekä suolaista purtavaa. Kartanon kahvilan jouluisilla mauilla voi luoda joulupäiväksi myös oman kodin pöytään yllättäviä uutuuksia.

Jouluviikon musiikista vastaa Seinäjoen seurakunta ja Etelä-Pohjanmaan musiikkiopisto. Pantomiimiesityksiä jouluisella otteella tarjoilee Teatteri Arina. Kartanon jouluista kahvilaa emännöi Kakkukeidas Oy:n yrittäjä Lotta Sokero.

Joulun taikaa on aistittavissa museoalueella ja Törnävän kartanolla koko viikon ajan. Joulun muistoja luodaan kartanon ja museon historiallisessa ympäristössä joululeivonnaisten ja mukaansatempaavan kulttuurin parissa.

Joulun tuntu -tapahtuma 16.12.2023

Etelä-Pohjanmaan museolla ja Törnävän kartanolla järjestetään tunnelmallinen Joulun tuntu -tapahtuma. Wanhan ajan joulupukki on saapunut Seinäjoelle tapaamaan kaikkia ja avuliaat tontut innostavat perheen pienemmät askartelemaan.

Ohjelmassa:

  • klo 10.00–15.00 Joulupukki paikalla
  • klo 10.00–14.00 Tonttupolku Liinamaan ulkomuseoalueella
  • klo 10.00–14.30 Jouluaskartelua Kivinavetan työpajatilassa
  • klo 11.00–14.00 Jouluinen kuvauspiste Kivinavetalla
  • klo 12.00 Kaikkien yhteinen lauluhetki kartanon pihalla

Löydät Törnävän kartanon ja museoalueen kulttuurielämykset kootusti Seinäjoen kaupungin sivuilta.

Etelä-Pohjanmaan museon rakennukset ovat täynnä vanhanajan joulun historiaa. Museon alueelle on siirretty ympäri Etelä-Pohjanmaata tupia, aittoja ja suuri Liinamaan kaksfooninkinen talo. Perinteinen joulu näyttäytyy ulkomuseon rakennuksissa kauniin talvisen sään lisäksi joulukoristeissa.

Punatulkuiksi kutsutut pinkit rakennukset piristävät museon valkeaa ympäristöä kuin lahjapaketit kuusen alla. Kartanon talvinen puutarha on lumipeitteen alla odottamassa päivien pitenemistä, mutta juuri nyt on talvi kauneimmillaan.

Piirin joulupuoti, Seurala

Osoite: Piirin joulupuoti, Seurala. Seuralantie 3, 60220 Seinäjoki

Puoti on avoinna 3.-23.12.2023. Ma-pe klo 10-19, la klo 10-16 ja su klo 12-16

Piirin perinteinen joulupuoti kutsuu kotimaisten lahjatoiveiden äärelle. Piirin joulupuodista löydät 40 kotimaista yritystä. Värikkäässä tarjonnan kirjossa on mukana lämmittäviä käsitöitä, taianomaisia koruja, inspiroivia kirjoja ja kaikkea siltä väliltä.

Lumesta ja jäästä kimaltelevat kadut kuljettavat kohti Piirin koristeisen aidan porttia. Piirin portin vieressä sijaitsee melkein 100-vuotias rakennus, Seurala, jonka juhlasali on somistettu koristeilla ja kattavalla lahjavalikoimalla.

Unohtumattomat joulumuistot viedään perille kotimaisuus ja ekologisuus huomioiden. Monet Piirin joulupuodin myyjistä ovat tehneet taidokkaasti käsin myynnissä olevat tuotteet. Kestävät materiaalit ja huolella suunniteltu design takaavat lahjojen yksilöllisyyden.

Piirin joulupuodin aulassa oleva kahvila tarjoaa kuumia juomia ja leivonnaisia. Kahvilan vitriinissä on myös gluteenittomia vaihtoehtoja. Ilahduta ystävääsi kutsumalla hänet mukaasi joulupuotiin. Joululahjojen yhdessä etsiminen on osa joulun viettoa.

Piirin joulupuoti on sosiaalisessa mediassa Instagramissa ja Facebookissa nimimerkillä @Designsunnuntai. Tutustu Piirin joulupuodin myyjiin ja tarjontaan verkkosivuilla: designsunnuntai.fi/joulupuoti2

Itämäen talon joulukahvila                                                         

Osoite: Itämäentie 3, 60420 Seinäjoki

Itämäen talon joulukahvila on joulukuussa auki 2 viikon ajan. Joulukahvila on avoinna 9.-22.12. Ma-pe klo 15-20 ja la-su klo 12-18

Itämäen talon joulukahvila on yksi Seinäjoen jouluisista unelmakohteista. Joulun mausteilla leivotut leivonnaiset, kakut ja keksit kutsuvat herkuttelemaan. Makumaailmaa korostaa pohjalaistalon idyllinen ympäristö, jossa lumesta peittyneet ikkunat näyttävät pihamaan kuin aikaan pysähtyneenä.

Itämäen viehättävä talo on rakennettu vuonna 1795 ja se on koettavissa ympäri vuoden. Kesän aikana Itämäen talon kahvila tarjoilee helteeseen sopivia herkkuja. Kevään ja syksyn ajan Itämäen talo tarjoaa muun muassa juhlien pitopalveluita.

Itämäen talon lämpimässä keittiössä valmistetaan muistoja herättävillä resepteillä uusia makuelämyksiä. Makeiden leivonnaisten joukkoon kuuluu muun muassa joulutortut, Fazerin suklaakakut ja erilaiset pehmeät fudget.

Kuuma glögi ja vaahtokarkkikaakao höyrystyvät valkoisen pihamaan huurteisilla portailla. Ajatuksissa voi kuvitella joulusatujen hevosvaljakon, jonka kyydissä vanhanajan joulupukki tuo lahjoja tuvan väelle.

Löydä yksilöllisiä joululahjoja Itämäen talon joulupuodista. Inspiraatiota jouluun saa myös Itämäen talon taidenäyttelystä. Tee varaukset ja tutustu tarjontaan Itämäen talon sosiaalisessa mediassa @ itamaentalo, verkkosivuilla itamaentalo.fi  tai ota yhteys sähköpostitse info@itamaentalo.fi

On aika kokea unelmien joulu Seinäjoella.

Teksti ja kuvat: Ilta Lahti, @ilta.lauriina – joulukuussa 2023

Lisää samanlaisia tarinoita

Lue lisää tarinoita