Tulevana viikonloppuna, sunnuntaina 14.11.2021 vietetään jälleen isänpäivää. Juhlaa voi viettää monella tapaa. Jotkut ovat suunnitelleet päivän täyteen kivaa ohjelmaa, joku on ostanut lastensa isälle lahjat jo hyvissä ajoin, joku pähkäilee tarvitseeko isoisä mitään tavaraa lahjaksi. Uskaltanen väittää, että suurin osa isä-statuksen omaavista ilahtuu kaikista eniten huomion ja rakkaudenosoituksista. Hyvä tapa osoittaa rakkautta on viedä isä syömään joko kahden, perheen tai vaikka useammankin sukupolven voimin. Listasimme muutaman Seinäjoelta muutaman ravintolan, jotka aikovat laittaa pöydät koreaksi isänpäivän kunniaksi. Muistathan tehdä pöytävarauksen ennakkoon!
Perinteikkäästi juhlalounaalla Hotelli Fooningissa
Rauhallinen ja tunnelmallinen Hotelli Fooninki Hyllykallion ja Nurmon tuntumassa kattaa pöytään perinteisen isänpäivälounaan. Juhlavan alkuruokavalikoiman jälkeen nautitaan naudan entrecôtea sekä merilohta mäti-smetanakastikkeella. Myös vegaaneille omat vaihtoehdot. Aterian kruunaa täytekakku, joka saa makunsa lakoista. Lapsia hemmotellaan omalla lastenpöydällä ja jäätelöbaarilla. Lue lisää Hotelli Fooningin kotisivuilta.
Muista isää aamiaisella tai lounaalla Hotelli Almassa
Alma toivottaa kaikki isät, isit, isseet, iskät, papat, paapat, taatat, isoisät ja isoisoisät tervetulleiksi herkuttelemaan. Seinäjoen rautatieaseman tuntumassa sijaitsevan Hotelli Alman upea ruokasali katetaan aamulla runsastetulla hotelliaamiaisella: laadukkaiden aamupalaherkkujen lomassa napsitaan lautaselle täytekakkua, vohveleita ja nameja karkkibuffetista. Lounaskattaukseen saapuva nauttii alkajaisiksi salaattia, kylmiä kaloja ja lihoja sekä keitinpottuja. Pääruokapöydässä on tarjolla häränrintaa, kirjolohta, kermassa haudutettuja perunoita sekä uunijuureksia. Jälkiruualle kannattaa säästää tilaa, sillä karkkibuffetin lisäksi tarjolla on täytekakkua sekä makeita suupaloja Alman keittiöstä. Lue lisää ja tee varaus Hotelli Alman kotisivuilta.
Eepeen ravintoloissa hurrataan iskälle
Seinäjoen keskustan Original Sokos Hotel Vaakunan alakerrassa toimiva ravintola Talriikki järjestää isänpäivän juhlabuffetin. Alkuruokapöytä houkuttelee erityisesti savuporon ja Juustoportin juustojen ystäviä. Pääruokalautaset täyttyvät lihapullilla, nakeilla, punajuuripyöryköillä, punaviinikastikkeessa haudutetusta naudan paahtopaistista sekä merilohesta, joka tarjoillaan ranskalaisvaikutteisesti punaviinillä, tomaatilla ja rakuunalla maustetun choronkastikkeen kera. Vegaanit ilahtuvat itse tehdystä falafelista. Jälkiruuaksi kermaista isänpäiväkakkua ja makeisia. Lue lisää Talriikin kotisivuilta.
Seinäjoen toisen Sokos-hotellin, Original Sokos Hotel Lakeuden Matador-ravintolassa isänpäiväbuffet on tarjolla tasatunnein klo 12-15. Tunnelmallisen hämyisässä ravintolaympäristössä ateria aloitetaan runsaasta alkuruokapöydästä, josta löytyy muun muassa Waldorfin salaattia, kylmäsavulohta sekä katkarapusalaattia. Pääruokana vatsaa täyttävät pippurikastikkeessa muhiva ylikypsä nauta sekä vuolukermalla pyöristetty lohi. Lapset herkuttelevat paneroidulla kanalla, lihapullilla, nakeilla, ranskalaisilla, muusilla sekä dippailtavilla kasviksilla. Lopuksi rauhoitutaan täytekakun parissa. Lue lisää Matadorin kotisivuilta.
Hyllykallion Prisman Pizzabuffassa juhlitaan isää iltaan saakka. Pizzojen ja hodarien lisäksi isä perheineen herkuttelee muun muassa paahtopaistilla, bearnaisebroilerilla ja täytekakulla. Lue lisää Pizzabuffan kotisivuilta. Autoileva perhe nauttii Seinäjoen ABC:lla isänpäivälounaan täytekakkuineen.
Ravintola Talriikki muistaa myös vegaanisen ruuan ystäviä. Lakeus Matador ottaa isänpäivän viettäjät vastaan pohjalaisella vieraanvaraisuudella.
Perheen kanssa isänpäiväbrunssi Äärellä
Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetan ravintola Äärellä kattaa kupit ja kattilat pöytään isien kunniaksi. Brunssi koostuu Äärellä-tyyliin koostetusta laadukkaasta salaattipöydästä, jossa maistuvat muun muassa kauden satokasvikset kurpitsa ja maa-artisokka. Makuhermoja kutkuttelevat myös häränliharillette, jokirapumajoneesilla höystettävä savulohi, sinappihollandaisella kruunattu possu, munakokkeli sekä sipulipiirakka. Tilaa jää varmasti myös juustoille, croissanteille, hedelmille, tyrnijogurtille sekä karamellikakulle. Lue lisää Äärellä Kuppi+Kattilan kotisivuilta.
Hienostuneesti Uppalan Kartanossa
Yksi kaupungin arvostetuimmista keittiöistä, Uppalan Kartano, kestitsee isänpäivänä kahdessa kattauksessa. Ilahduttavan raikkaan alkupalapöydän helmiä ovat puolukkagraavattu lohi tilliemulsiolla ja fenkolilla sekä pitkään haudutettu poronpotka hillotulla punasipulilla ja tyrnillä. Lämpimäisiksi nautitaan lohta uuniomenakastikkeessa sekä yön yli kypsytettyä härkää karviais-punaviinikastikkeella. Jälkiruokana nautitaan suklaakakkua, puolukkamoussea sekä kinuskia. Lue lisää Uppalan kartanon kotisivuilta.

Kolmessa kattauksessa Scandinavian Bistrossa
Pohjoisille mauille uskollinen Scandinavian Bistro Seinäjoen Ideaparkissa toivottaa isänpäivän viettäjät tervetulleiksi juhlalounaalle. Alkuruokapöydässä tarjolla muun muassa graavisiikaa, mätimoussea, maalaispateeta sekä Valion Keisarinnajuustoa viikunahillon kera. Pääruuan uunilohi aateloidaan rapumoussella ja ylikypsä härkä punaviinikastikkeella. Lopuksi nautitaan KakkuKeitaan täytekakkua. Lapsille omia herkkuja lastenpöydässä. Lue lisää Scandinavian Bistron kotisivuilta.
Bongasitko lisää isänpäivän kattauksia? Laita meille viestiä sanna.kok@visitlakeus.fi.
Sanna Kok
sisällöntuottaja
Visit Lakeus