Haukkujille sopivaa Seinäjokea - Visit Seinäjoki
Koira hotellin sohvalla. Koiran vieressä tervetuliaiskassi

Haukkujille sopivaa Seinäjokea

Euroopan muutaman kerran kiertäneet ReissuSesset Oona ja Iitu tutustuivat Seinäjoen tarjontaan. Kaupungista löytyi useita hyväksi haukuttuja paikkoja.

Kansainväliset seikkailusankarit, pitkäkarvainen mäyräkoiramummo Oona ja minipossuksikin luultu Lancashire Heeler Iitu nuuhkivat Seinäjokea tutustumismielessä ja pitivät kovasti näkemästään.

Kysely Facebookin Seinäjoen avoimeen puskaradioon tuotti tulosta: joku suositteli, että kannattaa ehdottomasti vierailla Törnävällä sijaitsevassa Lemmikkipuoti Woof’sissa. Tuo vinkki oli kullanarvoinen, noin ihanassa lemmikkieläinkaupassa en ole aikaisemmin vieraillutkaan. Omistaja Marika Varjamolla on pitkä kokemus alalta ja välitön palveluasenne. Tuli heti tosi hyvä fiilis, tänne pitää tulla herkkuostoksille toistekin. Tutkailimme paikallisen FinNeron valmistamia pinkkejä koiranpantoja ja Iitu sai myös manikyyrin. Mustia kynsiä on tosi vaikea itse leikata, kun ei näe missä kulkee kynsien ”veriraja”. Nyt ovat happyheelerin kynnet sopivan mittaiset.

Pienen koiran kynsiä leikataan Törnävän eläinkauppa Woofsissa.

Sain Marikalta hyviä neuvoja myös muista koiraystävällisistä paikoista Seinäjoella. Hänen isänsä Juhani Varjamo pyörittää Törnävällä Neste-huoltoasemaa, sinne voi mennä nauttimaan herkkuja koirien kera. Sama mies toimii yrittäjänä myös Kalajärven Matkailukeskuksessa. Hyvät ulkoilumaastot tarjoava leirintäalue on koiraihmisten suosiossa ja tarjoaa kesäisin myös paikan, jossa voi uittaa koiria.

Seinäjoen keskustasta katsottuna lähin koirapuisto sijaitsee Sahalammella. Se on hyvällä paikalla ja ihan kiva, isojen ja pienten koirien puoli on erikseen. Seinäjoella on myös useita luontoreittejä, joissa voi liikkua koirien kanssa. On kuitenkin muistettava, että koiria ei saa pitää vapaana yleisillä ulkoilureiteillä.

Koirat haukkuvat ja nuuskivat toisiaan koirapuiston alueella

Koirapomo Paavo varmistaa laadun

Lemmikkieläinystävällisyydestä kuuluisa sisustuskahvila Ruufus sijaitsee keskeisellä paikalla Seinäjoen rautatieasemalla. Cafe Ruufuksen pomona toimii Paavo-koira, hän tekee maistokokeita ja näin varmistaa, että tarjottava on tasalaatuisen herkullista. Paavon työkaverit, Maikki Haara ja Maija Välimäki pitävät puolestaan huolta, että myös erikoisruokavaliota noudattaville on sopivia herkkuja tarjolla.

Paavo-koira Asemakahvila Ruufuksessa
Ruufuksen omistajat poseeraavat Paavo-koiran kanssa kahvilassa

Ihastuin Ruufuksen sisustusputiikissa sijaitsevaan nurkkaukseen, jossa on kaksi riippukorituolia odottamassa vierailijoita. Siellä on viihtyisää istuskella päivittämässä ystävän kanssa kuulumisia.

Oona ja Iitu nauttivat omat herkut juhlallisesti pöydän ääressä istuen. Heidän piti tosin pikkuisen strereohaukkua paikan Paavo-pomolle, kun sille päälle sattuivat. ReissuSesset saivat myös haistella kahvilaan tullutta mäyräkoiran pentua. Se oli niin söpö, että iski välittömästi pentukuume.

Matkailija istuu rottinkisessa riipputuolissa koira sylissään

Kauppakeskuksissa on Seinäjoella pääsääntöisesti koirien kieltokylttejä. Facebookista selvisi, että jotkut ovat käyneet Ideaparkissa koirien kanssa ravintolassa syömässä. Kun tiedustelin asiaa ravintola Taikurista Olli Aspbäckiltä, sieltä näytettiin vihreää valoa koirille. Samoilla linjoilla oltiin ainakin Luckiefun’sissa. Ideaparkin nettisivuilla kerrotaan, että lemmikkien kanssa voi tulla vain A-sisäänkäynnistä ja vierailla Faunattaressa ja Mustissa ja Mirrissä.

Entisissä Anttilan tiloissa toimivassa Ostoskulmassa puolestaan on viihtyisä Fida-kirpputori, johon lemmikit ovat Nina Lähdesmäen mukaan tervetulleita. Sieltä löytyi paljon mielenkiintoista tutkailtavaa ja koirille haisteltavaa.

Ravintolan tarjoilija tuo vesiastian koiraa varten

Meille koiranomistajille on merkitystä, että hotellien markkinoima lemmikkiystävällisyys oikeasti tarkoittaa sitä myös hinnoittelussa. Ymmärrän hyvin, että koirista veloitetaan kohtuullinen summa, koska huoneet pitää siivota paremmin. Mutta olen yöpynyt myös hotellissa, jossa koirataksa oli 25 euroa/koira. Kahdesta pienestä koirasta 50 euroa oli jo liikaa.

Hotelliksi valitsimme Original Sokos Hotel Vaakunan sen keskeisen sijainnin takia. Ilouutinen oli, että yöpymishintaan tuleva 15 euron lisätaksa koirista oli huonekohtainen eikä tarvinnut maksaa tuplasummaa kahdesta koirasta. Mukavalta tuntui myös hotellin siistijöiden ystävällinen asenne meidän tyttösiä kohtaan. Tuli miellyttävän tervetullut olo. ReissuSesset saivat respasta kivan yllätyskassin, joka sisälsi herkkuja ja tuiki tärkeitä kakkapusseja. Hyvin konseptoitu S-ryhmältä, noin pienillä jutuilla voi tehdä hyvän ensivaikutelman.

Koira kävelee hotellihuoneessa nuuskien maata

Seinäjoella sijaitsee myös koiraurheilukeskus, jonka käytössä on 1600 neliön suuruinen puolilämmin koiraurheiluhalli Hau-Hau Champion Areena. Se soveltuu ympärivuotisesti monenlaisten koiratapahtumien järjestämiseen. Lisäksi normaaliaikoina Seinäjoki Areenassa järjestetään vuosittain kansainväliset koiranäyttelyt.

Outi Myllymäki
Olenko Kartalla? -matkabloggaaja

Lisää samanlaisia tarinoita

Lue lisää tarinoita