Brunssista luksusta arjen keskelle - Visit Seinäjoki

Brunssista luksusta arjen keskelle

Brunssilla tarkoitetaan aamupäivällä syötävää kattavaa ateriaa, jossa yhdistyy aamupalan ja lounaan elementtejä. (engl. brunch = breakfast + lunch)

Mitäpä jos toisit hieman luksusta arjen keskelle tai kruunaisit vapaapäivän käymällä kattavalla aamiaisella yhdessä ystäviesi tai perheen kanssa? Laajoja herkullisia aamupaloja ja brunssikattauksia saa tyypillisesti käydä nauttimassa hotelleissa, vaikka ei niissä yöpyisikään. Lisäksi viikonloppuisin brunsseja on tarjolla  myös joissain ravintoloissa. Olemme listanneet muutamia Seinäjoen alueelta löytyviä brunssikohteita erikoisuuksineen, joista aloittaa paikallisten aamupalakattausten maistelu.

Äärellä

Taide- ja Kulttuurikeskus Kalevan Navetassa sijaitseva Äärellä Kuppi ja Kattila tarjoilee brunssin joka lauantai kello 10–15, joten paikalle ehtii hyvin, vaikka aamulla nukkuisi tavallista pidempäänkin. Äärellä-brunssi tarjoaa hieman erikoisempiakin makuelämyksiä suomalaisista tuoreista raaka-aineista maailman mauilla twistaten. Äärellä-brunssi tarjoaa sesongin mukaan vaihtuvan menun, johon pääset kurkistamaan ravintolan sivuilta. Tällä hetkellä tarjolla on esimerkiksi rosmariinilohta ja paistettua kaalia, blinejä, paahdettua paprika-perunamunakasta sekä savuporomoussea, sitruuna-vadelmasmoothieta ja porkkanakakkua.

Tarjolla on runsas kattaus salaatteja, suolaisia pikkupurtavia, lämpöisiä ruokia ja makeita herkkuja. Brunssin hinta on aikuisille 29 € ja alle 12-vuotiaille lapsille 14,50 €.

Elonen

Seinäjoen Ideaparkissa, Citymarketin sisällä sijaitsee sympaattinen Elosen ravintola- ja kahvilakokonaisuus Artessa Keittiö. Artessa Keittiössä tarjoillaan paljon kehuttu aamupala maanantaista lauantaihin kello 7 alkaen, mutta sunnuntaisin tarjolle asetetaan vielä runsaampi ja vaihteleva brunssikattaus kello 11–15. Pöytään katetaan muun muassa ravintolan oman leipomon juuri uunista tulleita herkullisia sämpylöitä ja leipiä, Atrian kotimaisia leikkeleitä, Valion juustoja, tuoreita kasviksia ja hedelmiä, muroja, puuroa ja jogurtteja. Lisäksi tarjolla olevista munakkaista ja pikkunakeista saa koottua lautaselleen runsaammankin kokonaisuuden. Brunssin hinta on 15,40 €.

Sokos Hotel Lakeus ja Vaakuna

Sekä Lakeudessa että Vaakunassa panostetaan laadukkaaseen valikoimaan ja hurmaaviin lähituotteisiin. Perinteisten aamupalaherkkujen, kuten croissantien ja pekonin lisäksi aamupalapöydästä löytyy paikallisia makuja, kuten Jalasjärveläistä leipäjuustoa ja Lakeuden tyrnishotteja. Aamukahvin kanssa pääsee nauttimaan leivonnaisista ja sesongin perinteikkäitä herkuista – laskiaisena laskiaispullaa, isäinpäivänä täytekakkuja, jouluna glögiä… Myös erityisruokavaliot on otettu hyvin huomioon.

Aamupala tarjoillaan maanantaista lauantaihin kello 6–10 ja sunnuntaisin kello 7-10:30. Aamupalan voi käydä nauttimassa majoittumatta hotellissa 15 eurolla.

Valkoinen Puu

Ihanassa Valkoisen Puun kahvilassa järjestetään satunnaisesti brunssikattauksia, joista seuraava on tulevana lauantaina 12.3. Kahvilassa pääsee aloittamaan aamunsa makuelämyksillä, sillä tarjolla on muun muassa mozzarellasalaattia vadelmavinegretillä, feta-pähkinä-granaattiomenapiirakkaa, hedelmiä vaniljakermavaahdolla, juustolautanen sekä tietenkin Valkoisen Puun suosittua suussa sulavaa Salaisen Puutarhan suklaakakkua. Tulevat brunssit sisältöineen löydät Valkoisen Puun verkkokaupasta, josta pääset tekemään myös pöytävaraukset – lue lisää Valkoisen puun sivuilta. Brunssin hinta on aikuiselle 35 € ja 4-10v lapselle 14 €.

Sorsanpesä

Ravintola Sorsanpesän aamiaisella laadukkaat ja monipuoliset raaka-aineet, upeat jokinäkymät ravintolasta, laaja lehtivalikoima sekä kiireetön ja rento tunnelma takaavat hyvän startin päivään. Aamiaisvalikoimassa on huomioitu myös gluteenittomat, laktoosittomat ja muut erikoistuotteet. Tavallisen aamiaiskattauksen lisäksi ravintolassa tarjoillaan satunnaisesti laajempia brunssikattauksia, esimerkiksi suosittu vappubrunssi.

Aamiainen tarjoillaan noutopöydästä hotellin toisesta kerroksesta maanantaista perjantaihin kello 6-9:30 sekä viikonloppuisin kello 7-10:30. Sorsanpesälle ovat hotellin ulkopuoliset asiakkaat tervetulleita aamiaiselle hintaan 15 €.

Holy Smoke

HolySmoken ravintolassa herkutellaan astetta runsaammalla brunssilla lauantaisin kello 11:30–14. Pöytään katetaan vaihtuva valikoima Smoken herkkuja kuten grilliperunoita ja -kasviksia, BBQ-possua, grillattua broileria, munakokkelia, piirakoita, nakkeja ja lihapullia… Erikoisuutena aamupalapöydässä on myös suklaasuihkulähde! Brunssin hinta on 25 €, mutta ravintolan Facebook-sivusta tykänneet ja opiskelijat syövät 19 eurolla. Pienille lapsille brunssi on 1,5 € per ikävuosi.

Alma

Radanvarsihotelli Alman ravintola toivottaa tervetulleeksi nauttimaan runsasta aamupalaa uniikkeihin tiloihinsa osana rauhallista reissuun lähtöä junaa odotellessa tai vaikka kiireisen aamun rauhoittumishetkeksi. Kaikki marjat sekä monet muut saatavilla olevat vaihtoehdot ovat kotimaisia. Aamiaisella huomioidaan erikoisruokavaliot ja kaikille on saatavilla varmasti runsas kattaus. Kaikki tarjoilut ovat laktoosittomia ja tarjolla on aina myös gluteenittomia ja vegaanisia tuotteita. Aamiainen tarjoillaan maanantaista perjantaihin kello 6:30-9:30, lauantaisin kello 7-10:30 ja sunnuntaisin kello 8–11. Muille kuin majoittujille aamiaisen hinta on 18 €.

Lisää samanlaisia tarinoita