10 talvilomavinkkiä lapsiperheelle Seinäjoella - Visit Seinäjoki

10 talvilomavinkkiä lapsiperheelle Seinäjoella

Olemme keränneet yhteen kymmenen ideaa talviloman viettoon Seinäjoella. Tervetuloa nauttimaan lumisesta ja aurinkoisesta Seinäjoesta koko perheen voimin!

Kalajärven retkiluistelurata

Peräseinäjoella sijaitseva Kalajärven 1,5 kilometrin pituinen retkiluistelurata tarjoaa kauniit puitteet luistelulle suojaisan metsän siimeksessä. Radalle on maksuton pääsy. Omat luistimet ja kypärä mukaan. Retkiluistelurataa huolletaan aina aamupäivisin joten iltapäivällä ja illalla on mahdollista luistella. Luistinrataa pidetään kunnossa sääolosuhteet huomioiden. 

Kaksi naista luistelee käsikädessä Peräseinäjoen retkiluisteluradalla

Duudsonit Activity Park

Huono sää ei ole este aktiiviselle talvilomalle lakeuksilla, sillä vauhdikkaan päivän voi viettää myös sisätiloissa Seinäjoen Ideaparkissa sijaitsevassa Duudsonit Activity Parkissa. Puisto on täynnä hauskoja aktiviteetteja, kuten esteratoja, trampoliineja, skeittiparkki, pelejä ja kisoja. Temppuilun lomassa voi käydä syömässä Ravintola Pirttihirmussa, jossa on tarjolla lounaan ja pizza-tortillabuffetin lisäksi muun muassa hampurilaisia, salaatteja ja Siipiweikkojen wingsejä. DAPissa jekkuilee, pomppii, liikkuu ja haastaa itseään turvallisesti koko perhe.

Perhe leikkimässä Duudsonit Activity Parkin foam pitissä

Lasten luontoreitti Oravapolku

Seinäjoelta löytyy lukuisia mahtavia luontopolkuja, joista valita. Yksi niistä on Luontotalo Käpälikön parkkipaikan viereltä lähtevä lyhyt ja helppokulkuinen Oravapolku, jonka polkuja värittää taulut ja tarinat metsän asukkaista. Kilometrin pituisen reitin varrelta voi bongata myös hauskan pönttöpuiston ja reitillä seikkailevan Nyyrikki-oravan. Mukaan kannattaa pakata eväitä ja termospulloon kuumaa juomaa, joista voi nauttia reitin varrella sijaitsevalla laavulla.

Makkaran paistoa nuotiolla talvisessa maastossa laavun nuotiopaikalla

Elokuvateatteri BioRex

Uusi upea BioRex tarjoaa mahtavat puitteet leffaelämyksille. Elokuvateatterissa on yhteensä kuusi nykyaikaisella elokuvatekniikalla varustettua salia ja 617 asiakaspaikkaa. Upeasta avarasta aulasta löytyy kattava valikoima leffaherkkuja, joista valita mieleisensä.

Elokuvateatteri Biorexin uusi elokuvasali

Pulkkamäet

Pulkka kainaloon ja mäkeä kohti! Pulkkamäkiä löytyy Seinäjoelta esimerkiksi Tanelinlammelta, Teeripuistosta, Joupiskalta ja Varsipuistosta. Varsipuiston pulkkamäki sijaitsee leikkipuiston yhteydessä ositteessa Haaratie 2.

Isä työntämässä perheelle vauhtia pulkkamäessä

Kirjasto

Seinäjoen pääkirjasto Apilassa viihtyvät kaikenikäiset. Lukuisten kirjojen joukosta löytyy sarjakuvia, satuja prinsessoista, tietoa avaruudesta ja luonnosta ja ohjeita kaikenlaiseen askarteluun ja puuhasteluun. Lisäksi kirjastossa on tarjolla lautapelejä, elokuvia, musiikkia ja konsolipelejä. Lukea voi viihtyisästi lukuportaikossa, värikkäissä lukukoloissa tai vaikka kirjastokahvila Opuksessa. Kirjastolla järjestetään myös perheen pienimmille suunnattuja elokuvanäytöksiä. Lasten Kino järjestetään 9.3. klo.17 ja sen ikäraja on 7.

Perhe lukemassa kirjoja Seinäjoen Apilakirjastossa.

Joupiska

Joupiskan laskettelukeskuksessa on yhteensä viisi rinnettä, joista pisin on 500 metriä pitkä. Rinteitä löytyy kaikentasoisille laskijoille ensimmäistä kertaa laudan tai suksien päällä olevasta hurjimpiin temppuilijoihin. Ilmaisessa harjoittelurinteessä on helppo tehdä tuttavuutta laskettelun kanssa ja hiihtokoulusta voi varata ammattitaitoisen opettajan. Perherinteeseen ja junnuparkkiin pääsee mukavasti ankkurihissin kyydillä, kun taas hurjempaan isoon parkkiin ja kisarinteeseen noustaan sompahissillä. Huipulla ravintolasta saa nälän yllättäessä ostettua, vaikka maittavan kotiruokalounaan tai pizzaa.

Lapsi nousemassa rinteeseen rinnehissillä

Uimahalli

Uimahallissa polskiessa päivä sujuu rennon rattoisasti. Seinäjoen uimahallissa on yhteensä viisi allasta sekä hauska vesiliukumäki ja kylmäallas. Isolla allasosastolla on kahdeksan radan iso allas, uimisen harjoitteluun sopiva opetusallas ja hyppyallas, johon pääsee hyppäämään pomppulaudoilta ja hyppytornista. Lämpimän monitoimiosaston altaassa voi nauttia poreista tai niskahierontasuihkusta lämpimässä vedessä. Tenava-altaassa leikkii turvallisesti perheen pienimmät altaan syvyyden ollessa 0,2-0,3m.

Hollywood

Hollywood on todellinen viihteen keskus! Kahdeksan hohtokeilausrataa upeilla efekteillä, 16 väylän elämysminigolfrata, kaksi pakohuonetta sekä useat erilaiset pelit houkuttelevat hauskanpitoon viihdekeskuksessa Ideaparkin keskeisellä sijainnilla. Hollywood on jo upean nimeensä sopivan sisustuksen vuoksi paikka, jossa kannattaa käydä talviloman aikana!

Isä opastaa poikaa minigolfaamaan Seinäjoen Hollywoodissa

Seinäjoen Keilahalli

Seinäjoen Keilahalli tarjoaa tekemistä ja toimintaa kaikenikäisille. Keilhallilta löydät 12 keilarataa, viisi Brunswick 9ft pöytää biljardia varten, 2 täysimittaista snooker pöytää, sekä pelaamiseen tarvittava välineistö. Keilahallilta löytyy myös Darts-taulu sekä tikat, jotka ovat käytössä vapaasti ja maksutta. Squash ja racketball kentät varattavissa. Keilahallilta saa vuokrattua pelivälineet. Mukaan tarvitset vain sisäliikuntakengät, urheiluvarusteet ja pelikaverin.

Poika keilaamassa hohtokeilaradalla
Boy holds a ball at the lane in bowling alley. Kid preparing to score a strike. Children having fun in entertainment center, bowler kid

Lisää samanlaisia tarinoita

Lue lisää tarinoita