123456789

Tapahtumat Seinäjoella: Seinäjoen Tangomarkkinat

Seinäjoen Tangomarkkinat

Seinäjoen Tangomarkkinat 5.-9.7.2017

www.tangomarkkinat.fi

Kaunis kesäilta ja suomalaiskansallinen tango – yhtälö, joka sai Ilmajoen Musiikkijuhlien taiteellisen johtajan Lasse Lintalan ja MTV3:n ohjelmajohtaja Tauno Äijälän mielikuvituksen lentämään kesäisenä iltana 1980-luvun alkupuolella.

Idea oli kantava. Tangomarkkinoista on tullut yksi Suomen suurimpia yleisöjuhlia. Tangomarkkinat -tapahtuma on yli 30-vuotisen historiansa aikana vaikuttanut merkittävästi suomalaiseen viihdemusiikkiin. Tangolaulukilpailun myötä on menestykseen noussut useita uusia tähtiartisteja. Tangon sävellys- ja sanoituskilpailu tuottaa vuosittain suuren määrän uusia tangosävellyksiä, osa mahdollisia ikivihreitä.

Seinäjoen Tangomarkkinat on tavoittanut suuren yleisön. Ensimmäisille Tangomarkkinoille vuonna 1985 osallistui n. 18.000 vierasta. Tangomarkkinakesä 1999 oli Tangomarkkinoiden tähänastisen historian menestyksekkäin vuosi: kävijöitä kirjattiin yhteensä 130.600. Myytyjen pääsylippujen perusteella Tangomarkkinat on yksi Finland Festivals -ketjun suurimmista juhlista. Vuosittainen kävijämäärä on vakiintunut n. 100 000 kävijään.

Share This