123456789

Södra Österbottens TOP 12 besöksmål

Besök Södra Österbottens populäraste besöksmål!

TOP 12 bland resmål att besöka i Sydösterbotten! Planerar du en resa till Sydösterbotten, men vet inte riktigt exakt vad allt som man kan hitta här? För att hjälpa dig har vi listat de bästa resmålen i landskapet! Oberoende av om du är idrottstokig, djurvän, omättlig kulinarist eller en ivrig shoppare, så hittar du alltid något att göra i Sydösterbotten, oberoende av årstid!

Resande som kittlar smaklökarna

Efter en biltur på en halvtimme från Seinäjoki är du framme vid urkällan för det som valts till världens bästa gin&tonic. Kyrö Distillery i Storkyro är ett med internationella mått intressant resmål, där man förutom destillationsrundvandringar och tasting även arrangerar konsertkvällar och middagar. Det i hela landet välkända Juustoportti har även sitt hem i Sydösterbotten. I Jalasjärvi frestar man smaklökarna med både ett rikligt lunchbord och á la carte -rätter. Bland Juustoporttis breda urval av ostar hittar alla en egen favorit.

Idrott och upplevelser runt om i landskapet

Kör som den värsta galenpannan i de olika anläggningarna i Powerpark, med spänningsfaktorer som kan bli en överraskning även för vuxna. Några kilometer från nöjesparken hittar man Härmä spahotel. Här trivs både den som bara vill blaska runt och slappna av lite, lika väl som den som vill vara mera aktiv i bassängen. Speciellt för den som motionerar aktivt finns Kuortane idrottsinstitut, där man erbjuds ypperliga förhållanden för en aktiv semester. Välj enligt egen smak en kurs som intresserar dig, eller utnyttja institutets mångsidiga möjligheter att motionera helt självständigt. Man behöver inte nödvändigtvis åka till fjällen för att komma ut i skidbackarna vintertid – i Sydösterbotten finns utöver Joupiska i Seinäjoki även Simpsiö, landskapets och västra Finlands största skidcentrum, beläget i Lappo. Man kan välja bland sex olika backar, reils och boxar, och en hoppbacke. Läs tipsen nedan och få otroliga upplevelser runt om i Sydösterbotten. Vi har upplevelser och erfarenheter som bara väntar på dig. Vill du alltså tillbringa en oförglömlig dag, då är de olika besöksmålen nedan bombsäkra alternativ för att tillbringa din fritid!

Kulturturism, pandor och shopping så det räcker.

Sydösterbotten har mycket som man kan fresta kulturvännen med. Aalto Centrum i Seinäjoki, det kulturcenter Vanha Paukku som utvecklats i patronfabriken i Lappo, och Soile Ylimäyrys konsthall är några av landskapet pärlor som är värda t.om. en längre resa för att bekanta sig med. Vindar från Asien har också fört med sig två bedårande, svartvita kompisar till Sydösterbotten. Deras lekar kan man följa med vid djurparken i Ähtäri. Jättepandorna Lumi och Pyry är dragplåstren i Finlands första vildmarksdjurpark. Men i djurparken bor också 60 andra djurslag, allt från sällsynt snöleopard till  barrskogsbältets olika arter. På vägen till Ähtäri kan man inte undvika att notera en jättelik hästsko som välkomnar den som är sugen på shopping till legendariska Tuurin Kyläkauppa (bybutiken i Tuuri). Köpcentret har nyligen utvidgats och är, utöver att det i sig är en sevärdhet, definitivt ett av de bästa ställena i landskapet när det gäller shopping. Sommartid arrangerar ”bybutiken” även många olika evenemang som tilltalar både barn och vuxna.

Välkomna till Sydösterbotten!

Share This