123456789

Kevätaurinko lämmittää ja saa haaveilemaan kesäreissuista. Suomi on täynnä kivoja lomakohteita lasten kanssa kulkeville. Meillä Etelä-Pohjanmaalla perhematkailu on erityisen helppoa ja mukavaa, valtakunnalliset lapsiperheiden suosikkikohteet kun löytyvät kaikki pienen matkan päästä toisistaan. Täältä ei siis tarvitse lähteä minnekään koko kesänä.

Etelä-Pohjanmaa on ottamassa vahvaa jalansijaa koko valtakunnan perhematkailijoiden kohteena. Reilut kaksi vuotta jatkunut Lakeudelle.fi –kampanjan tulokset alkavat näkyä ja perhematkailijoiden suunta on yhä useammin myös Seinäjoki ja sen lähiseudut. Etelä-Pohjanmaa haastaa muita matkailumaakuntia monipuolisella ympärivuotisella sisältötarjonnallaan.

Alueemme vahvuutena ovat vetovoimaiset kärkikohteet PowerPark ja Härmän Kylpylä Kauhavalla, Kuortaneen Urheiluopisto, Tuurin kauppakeskus Alavudella, Ähtäri Zoo sekä Duudsonit Activity Park Seinäjoella. Kaiken kruunaa vuoden lopulla Ähtäriin saapuva pandapariskunta, jonka vaikutukset heijastuvat myös laajemmin koko maakuntaan. Kansainvälinen matkailu on nosteessa ja siinä tärkeänä on tiivis yhteistyö VisitVaasan ja WasaLinen kanssa.

Vahvoja kärkikohteitamme täydentävät hienosti lukuisat muut pienemmät palvelun tuottajat, tehtaanmyymälät, lapsiystävälliset laskettelurinteet, pääsarjatason joukkueiden pelit lähes jokaisessa lajissa, golfkentät, vesistöt palveluineen, lukuisat kesäteatterit ja Seinäjoen kaupunginteatteri, valtaisa määrä erilaisia kesätapahtumia (Farmari, Provinssi, Tangomarkkinat, Solar Sound, Vauhtiajot, Ilmajoen Musiikkijuhlat, hengelliset juhlat, PowerTruck, Kuortaneen Eliittikisat, Miljoonativoli, jne) sekä tietysti maakunnan monipuolinen majoitustarjonta.

Vaikka meidät pohjalaiset nähdään muiden silmissä yritteliään ja uhoajan maineessa, meillä piilee vielä matkailun saralla kehitettävää. Kun vihdoinkin olemme alkaneet uskoa siihen, että olemme vahva matkailumaakunta, myös palveluiden laadun ja tason on kuljettava kehityksessä mukana. Me kaikki olemme tärkeitä maakunnan matkailulähettiläitä. Positiivinen viestintä seutukunnastamme on parasta, mitä matkailuelinkeinon eteen kukin meistä voi tehdä. Nautitaan kesästä Lakeudella!

Maarit Karvonen, yrittäjä
Duudsonit Activity Park
#lakeudelle

Share This