123456789

Ensimmäinen kosketukseni Seinäjokeen on ollut vuoden 2004 Provinssirock, jonka hyvä meininki ja tunnelma vakuuttivat minut niin, että festareille oli päästävä rokkailemaan uudestaankin. Espoolaisena en silloin vielä osannut kuvitellakaan viettäväni kesälomiani Seinäjoen naapurissa saatikka asuvani vielä joskus etelä-Pohjanmaalla. Kuinkas ollakaan tapasin miehen etelä-pohjanmaalta ja kesälomat tuli vietettyä Kuortaneella ja silloin Seinäjoen muutkin loistavat kesätapahtumat kuten Vauhtiajot ja Tangomarkkinat tulivat tutuiksi.

Olen syntynyt ja asunut suurimman osan elämästäni Espoossa. Viihdyn luonnossa ja olen aina haaveillut omakotitalosta ja omasta pihasta, joten tilaisuuden tultua maalle muuttoa ei tarvinnut kauaa miettiä ja olihan Seinäjoen kesätapahtumiin nyt entistä lyhempi matka. Nyt olen nyt asunut yli neljä vuotta Kuortaneella, ja moni on ihmetellyt kuinka kaupunkilainen voi viihtyä pienellä paikkakunnalla, jossa ei juuri mitään muuta ole kuin peltoa ja metsää. Täytyy kyllä myöntää että talvisin pimeys ja katuvalojen puute saa minut toisinaan kaipaamaan kaupunkiin, mutta onneksi tapahtumien suurkaupunki Seinäjoki on hyvin lähellä ja siellä onkin kaikki mitä kaupungilta tarvitsen.

Kesätapahtumien jälkeen seuraava huippu löytöni Seinäjoella on Valkoinen Puu -kahvila ja heidän Salaisen puutarhan suklaakakku, johon ihastuivat myös ystäväni Etelä-Suomesta. Kun ystäväni tulevat kylään, odotettu ohjelmanumero onkin kahvittelut Valkoisessa Puussa. Yhtä herkullisia kakkuja kun ei muualta saa!

Olen löytänyt ihastuttavan kahvilan lisäksi muitakin käymisen arvoisia kohteita, kuten Aaltokeskuksessa olevat kaupunginteatterin sekä kirjaston. Apila-kirjasto on saanut minusta vakiovierailijan, se on ihana ja viihtyisä paikka. Aivan kirjaston vieressä on Kaupunginteatteri, jossa on mukava käydä lounaalla kirjastovierailun lomassa. Kiitos työharjoitteluni, olen syksyn aikana päässyt tutustumaan keskustan alueen hulppeisiin kokous- ja tapahtumapaikkoihin sekä olen löytänyt kauniita luontokohteitakin ihan keskustasta mm. Seinäjoki rannan ja vain muutaman kilometrin päässä oleva Kyrkösjärven lenkkipolut. Olen saanut huomata kuinka mukava on keskustassa liikkua kävellen sillä välimatkat ovat lyhyet paikasta toiseen. Se onkin iso etu, kun tulee Seinäjoelle kaupunkilomalle, niin auton voi jättää kotiin.

Paljon on vielä Seinäjoella kohteita, jotka ovat minulta kokematta ja näkemättä ja seuraaviin paikkoihin aionkin tutustua piakkoin:

  • Lähiruokaan panostavat ravintolat Juurella & Äärellä
  • Seinäjoen maamerkki, Lakeudenristi
  • Päiväretkikohde, Paukaneva

Seinäjoella riittää nähtävää ja tapahtumia, tänne kannattaa tulla kauempaakin!

Riina Puranen
Seinäjoki Congress Oy:n harjoittelija

Share This

Kysy – ja Visit Seinäjoki vastaa!