123456789

Muistan ensimmäisen viikkoni Seinäjoella vieläkin. Olin juuri muuttanut opiskelemaan Seinäjoen Ammattikorkeakouluun ja vaikka kaupunki oli toisaalta tuttu, niin onhan sinne muuttaminen ja tutustuminen aina uusi ja jännittävä kokemus. Ensimmäinen asia minkä huomasin Seinäjoesta, kaupungilla kierrettyäni kävellen oli se, miten palvelut ovat oikeasti todella lähellä toisiaan. Kaikki kävelymatkan päässä on lause, joka toistuu Seinäjoen markkinoinnissa tasaisin väliajoin ja eikä ihme! Uuden asukkaan ja kaupunkituristin näkökulmasta tämä on erittäin mahtava aromi Seinäjoen kaupunkikuvaan.

 

Nähtävyydet, ravintolat, kaupat, hotellit ja kokoustilat ovat lyhyen matkan päässä toisistaan, joten autoa et välttämättä edes tarvitse Seinäjoella liikkuessasi. Vaikka tätä liikkumisen helppoutta alkaa jo paikallisena pitämään itsestään selvyytenä, mutta sitä se ei todellakaan ole. Vieraillessani useissa Suomen kaupungeissa, huomasin että palvelut voivat olla jopa useamman kilometrin päässä toisistaan, joka tarkoittaa sitä, että joudut odottelemaan bussia pitkän junamatkan jälkeen, päästäksesi hotellille tai tulemaan paikalle autolla.

 

 

Uutena kaupunkilaisena lähdin kohti Seinäjoen ikonista maamerkkiä, eli mitäpäs muutakaan kuin kohti Lakeuden Ristiä. Sieltä eksyin tutustumaan Aalto-keskukseen ja kaupunginkirjasto Apilaan.  Nähtävyyskierroksen jälkeen tutustuin Seinäjoen ravintolatarjontaan, jonka jälkeen päätin mennä ostoksille. Elikkä kuljin tälläisen perinteisen kaupunkikierroksen. Jossain vaiheessa ostoskierrosta vilkaisin kelloa ja ehkä vähän hämmennyinkin, kuinka vähän kello loppujen lopuksi oli. Matkoihin oli kulunut minimaalinen aika, mutta kokemuksia ja elämyksiä oli kertynyt valtava määrä.

 

 

Tule siis sinäkin kokemaan Seinäjoki ja sen helppous!

Visit Seinäjoki
Jesse Mäenpää

Share This

Kysy – ja Visit Seinäjoki vastaa!