123456789

Lähimatkailun suosio kasvaa koko ajan. Syitä on monia, kuten esimerkiksi lentomatkustamisen ympäristövaikutukset ja lähimatkailun aluetaloudelliset vaikutukset. Edelläkävijät matkaavat nyt lähelle: omaan lähimetsään, naapurikuntaan tai muualle kotimaan kamaralla. 

Vielä lähimatkailu ei ole kuitenkaan yltänyt samaan suosioon kuin ulkomaan matkailu. Matkaa lähiseudulle ei myöskään yleisesti pidetä niin hohdokkaana kuin matkaa maapallon toiselle puolelle. Hohdokkuutta vähentää ensinäkin se, että vähättelemme itse lähimatkailua ja aivan syyttä. Usein kuulee todettavan, että lomalla kävin VAIN naapurimaakunnassa kierroksella keskustelukumppanin kertoessa Aasian matkasta.  Toiseksi, tutuissa ympyröissä mielentila täytyy erikseen kääntää matkafiilikseen. Matkailussa on kysymys uusista elämyksistä ja kokemuksista. Matkalla aistit ovatkin jo lähtökohtaisesti terässä, sillä kyseessä on jotain arjen rutiineista poikkeavaa, uutta ja ihmeellistä. Matkailufiiliksessä sitä katselee ympärilleen valppaana ja kiinnittää huomiota ympäristöön sekä yksityiskohtiin. Tutussa ympäristössä sitä harvoin on yhtä vastaanottavainen näkemään ja kokemaan, ellei asiaan erikseen kiinnitä huomiota. Mutta sitten kun kiinnittää, niin yllättyy yleensä positiivisesti.

Elämysten, uusien kokemusten ja pienen hemmottelun perässä ei tarvitse suunnata lentokentälle tai raivata kalenterista viikon rakoa. Riittää, että virittäytyy matkailufiilikseen jo kotiovelta ja antaa lähimatkoille mahdollisuuden yllättää monipuolisuudellaan.  Seinäjoen seudulle matkustetaan usein tapahtumien, perhematkailukohteiden tai Aallon arkkitehtuurin perässä. Yhtä varteenotettava vaihtoehto on matkustaa hyvän ruuan ja juoman vuoksi, sillä kummastakin on ruoka -ja juomaprovinssissa valinnan varaa. Ruokaprovinssissa hyvä ruoka ja laadukkaat raaka-aineet ovat yhteisiä ylpeydenaiheita.
 
Ruokamatkailu on lähimatkailun tavoin kasvava trendi ja moniastinen tapa tutustua matkakohteeseen. Ruokamatka lähialueelle onkin mitä parhain hemmottelumatka ja pieni irtiotto arjesta. Virittäydy siis tunnelmaan ja suuntaa makumatkalle Seinäjoen seudulle. Vinkkejä herkulliselle makumatkalle löydät täältä.

Suvi Takala
Into Seinäjoki Oy

Share This

Kysy – ja Visit Seinäjoki vastaa!