Mysteerimatka Seinäjoelle - Visit Seinäjoki

Mysteerimatka Seinäjoelle

Seinäjoki on täynnä arvoituksia, jotka odottavat ratkaisua.
Miten teidän perheenne selvittää Seinäjoen salaisuudet?

Mysteerimatkan ohjelma:

Majoittuminen

Olettepa sitten majoittuneet Lumin tai Pyryn huoneeseen, siellä on seinällä pandan kuva. Kuinka monta hammasharjan mittaa mahtuu pandaan päästä varpaisiin? Ja muistakaa kaikki pestä illalla hampaat ennen nukkumaan menoa.

Päivän ohjelma

Wanha Markki on paikka, jossa jokainen eläin saa hyvän vanhuuden ja paljon rapsutuksia. Kierrelkää ja tutustukaa alueen asukkeihin ja selvittäkää, minkä niminen eläin on vanhin? Samalla voitte tutustua 1800-luvun tunnelmaan ja taiteilijakodin elämään. Wanhalla Markilla voi myös nauttia limpsa- ja pullatuokion. Päärakennuksesta löytyy myös äideille sopiva yllätys: ihastuttavien vaatteiden ja asusteiden valikoima eri väreissä eri huoneissa. Wanha Markki on avoinna kesäisin.

2. Lounastauko:
Uppalan Kartano

Tuliko jo nälkä? Mysteerimatka jatkuu Uppalan Kartanoon. Uppalan Kartanossa voi koko perhe nauttia lähiruoasta valmistettua maukasta ruokaa upeissa kartanomaisissa puitteissa. Ihastuttavassa puutarhasta löytyy Seikkailumetsä. Siellä voitte törmätä hyväntuuliseen ja hajamieliseen Kostiin, joka on jo pitkään kummitellut henkilökunnalle. Se on kertonut, että haluaisi leikkiä lasten kanssa. Kostilla on ystävänään kissa, joka osaa taikoa. Mutta mikä on kissan nimi? Kissan ja Kostin seikkailusta on kirjoitettu myös oikea kirja, jonka nimi on Uppalan Kartanon aarre. Jos kissan nimi ei ratkea Uppalassa, sen voi selvittää kirjastossa.

3. Vaihtoehtoiset kohteet (tai nopeille vaikka kaikki!)

Duudsonit Activity Parkissa temppuilu on terveellistä. Nyt saatte hyppiä ja pomppia niin paljon kuin vain jaksatte. Muistakaa laskea, kuinka pitkä on köysirata isä- ja/tai äitimitalla. Eli toinen vanhemmista tai molemmat asettuvat peräkkäin makaamaan köysiradan viereen mittatikuksi.

Apila-kirjasto on huippupaikka, jossa viihtyvät kaikenikäiset. Tutkikaa kansainvälisesti palkittu paikka tarkasti ja selvittäkää, mikä lastenkirjahahmo seikkailee lastenkirjaosastolla. Se on ollut suunnittelijoiden innoituksen lähde.
(Huomioikaa, että kirjasto menee kiinni lauantaisin klo 15.)

Lasten liikennepuistossa on vipinää, siellä käy noin 10 000 vierailijaa kesäisin. Liikennepuiston pienoismaailmassa on hyvä opetella liikennesääntöjä leikin muodossa. Mysteeritehtävä liittyy näihin sääntöihin: Mikä on liikennepuiston nopeusrajoitus?

Viimeinen mysteeri löytyy Kalajärven Matkailukeskuksesta Peräseinäjoelta, jossa voitte myös yöpyä. Kalajärvellä on kolmen valkoisen sillan muodostama reitti, jota pitkin seikkailemalla voi uppoutua luonnon ihmeisiin. Mitä kaikkea näitte? Viimeinen mysteeri vaatii laskupäätä: montako valkoista rastia on silloissa yhteensä? Kun vähennätte tuosta summasta mukana olevien lasten iät, mikä luku tulee taikaluvuksi?

Lisää samanlaisia retkiä