Seinäjoen teatterit

Seinäjoki on kulttuurikaupunki vailla vertaa. Seinäjoen teatterit tuottavat vuosittain useita ensi-iltoja, ja esittävät näytelmiä joka lähtöön vaihtuvilla ohjelmilla ympäri vuoden. Kaupungissa pääsee nauttimaan niin ammatti- kuin harrastajateatterin monipuolisesta tarjonnasta.

Teatteri kuljettaa uuteen maailmaan

Tiesitkö, että arkkitehti Alvar Aallon suunnittelema Seinäjoen kaupunginteatteri valittiin vuoden teatteriksi vuonna 2015? Seinäjoen kaupunginteatterissa nähdään vuosittain puolisen tusinaa ensi-iltaa. Omien ja yhteistyöproduktioiden lisäksi teatterissa nähdään vierailunäytöksiä. Teatterissa on neljä näyttämöä, jotka on nimetty Aalto-teeman mukaisesti: päänäyttämö Alvar, Elissa-studio, Aino-lava sekä Verstas-näyttämö, joiden katsomoihin mahtuu yhteensä liki 700 katsojaa. Teatterin ravintola täydentää teatterikokemuksen herkullisin väliaikatarjoiluin. Seinäjoen kaupunginteatterin suvinäyttämö – Törnävän kesäteatteri – löytyy Törnävänsaarelta. Tutustu kaupunginteatterin ohjelmistoon ja valitse suosikkisi!

Seinäjoella on vahva harrastajateatterin kenttä

Nauti Jyrkän kesäteatterin esityksistä Ylistaron Kainastossa kesäisessä ilmassa auringon lämmössä, tai sateen osuessa kohdalle katetussa katsomossa. Esitykset ovat Kyrönmaan opiston ja Ylistaron näytelmäpiirin valmistamia esityksiä, ja nuorisoseuran palvelut ovat yleisön käytössä esitysten ajan. Pennihäät ry toteuttaa kesäteatteriesityksiä Peräseinäjoen Kalajärvellä.

Nauti elokuvista Seinäjoen persoonallisissa leffateattereissa

Koe elokuvateatteri Matin Tupa Seinäjoen Ylistarossa! Vuonna 1941 rakennetussa ainutlaatuisessa ja perinteisessä elokuvateatterissa on onnistuttu säilyttämään upea nostalginen tunnelma. Teatterin projektorit käynnistyvät päivittäin useaan otteeseen ja ohjelmistossa on joka viikko Suomen ensi-iltaesityksiä. Myös Seinäjoen keskustassa pääsee nauttimaan elokuvista Bio Marilyn-elokuvateatterissa, joka on osa BioRex-elokuvateatteriketjua. Teatterissa on kolme elokuvateatterisalia, joiden valkokankailla näytetään ohjelmistoa monipuolisesti eturivin ensi-illoista oopperaan. Vauvabio-esitykset on suunnattu perheille, joissa on ihan pieniä lapsia, ja senioribio huomioi varttuneemmat elokuvien ystävät. Opiskelijoita ja kanta-asiakkaita hemmotellaan aika-ajoin edullisilla elokuvalipuilla.

Esirippu aukeaa ja jännitys tiivistyy… Tervetuloa nauttimaan Seinäjoen alueen teatteritarjonnasta!