Nauti talvesta Seinäjoella

Nauti talvesta Seinäjoella

Nyt on paras aika ottaa ilo irti talvisista maisemista ulkona liikkuen ja harrastaen. Olosuhteet ovat mitä parhaimmat: lunta riittää nyt meilläkin ja liikuntapaikat ovat loistavassa kunnossa. Monista aktiviteeteista, liikuntapaikoista ja -reiteistä voit löytää sinulle ja perheellesi mieluisimmat vaihtoehdot. Tässäpä koottuna listaa mitä kaikkea voit Seinäjoella tehdä.

Retkiluistelua Kalajärvellä

Kalajärvellä virkistysalueen vieressä on hieno valaistu retkiluistelurata huippukunnossa. 1,5 km:n pituinen rata kiertelee talvisessa metsämaastossa. Rata on avoinna joka päivä klo 12-22 (säävaraus, rata ei ole avoinna plusasteisella kelillä) ja rataa jäädytetään aamuisin ennen klo 12. Voit luistella omilla luistimilla. Ota oma kypärä mukaan. Myös sauvoja voi käyttää. Keväällä 2023 retkiluistimia ei ole vuokrattavissa. Tämä on huippuelämys kauniissa talvimaisemassa. Osoite Kalajärventie 6. Puhelinnumero: 040 684 2220. Seuraa Seinäjoen Matkailuyrittäjien Facebook -sivuilla tiedotusta mahdollisista olosuhteiden muuttumisesta osoitteessa.

Kunnossapidettävät hiihtoladut

Hiihtolatujen ja jääalueiden käytössäolosta lähes reaaliaikainen tieto kaupungin Karttapalvelussa. Lue lisää Seinäjoen kaupungin sivuilta

Oheisesta linkistä löytyy kaupungin sivuilla luettelo kunnossapidettävistä hiihtoladuista koko kaupungin alueella. Lue lisää Seinäjoen Kaupungin sivuilta.

Uusi kunnossapidettävä kävely- ja maastopyöräreitti

Jouppilanvuorella on avattu uusi kävely- ja maastopyöräilyreitti. Uusi 8 km:n pituinen reitti on otettu talvikäyttöön helmikuussa 2021. Reitti tampataan talvella moottoroidulla telakoneella kestämään pyöräilijän. Ura on noin 60 cm leveä. Kesällä se toimii polkureittinä. Reittiä voivat käyttää niin maastopyöräilijät kuin kävelijät. Reitti lähtee Jouppilanvuoren kuntoradan varrelta ja auton voi pysäköidä Jouppilanvuorentie 66 parkkipaikalla.

Reitin ylläpidosta vastaavat liikuntapalvelut, pyöräily- ja triathlonseura Ride Etelä-Pohjanmaa sekä pyöräliike Cycli.

Tutustu karttaan Seinäjoen kaupungin sivuilta.

Muita kävelyreittejä ja laavuja

Maastopyöräilyreitin lisäksi Jouppilanvuoren alueella voi talviaikaan liikkua kävellen Esteettömällä kuntoreitillä, Lasten reitillä sekä Kyrkösvuorentiellä ja Kyrkösjärven luontopolulla. Luontopolulla ei ole talvikunnossapitoa. Esteettömällä reitillä on käytössä Lepakkolaavu ja Aarnikotkan laavu. Lasten reitillä on laavu ja Kyrkösjärven luontopolun varrella tai välittömässä läheisyydessä Järvilaavu sekä Latulaavu.

Kyrkösvuorentien oikeassa reunassa kulkee perinteisen latu, jota pitkin pääsee kiertämään kuntoradan isot nousut ja laskut sekä pääsee Kyrkösvuorentien päähän. Tien vasenta reunaa pääsee liikkumaan jalan ja autolla. Tiellä on 20 km/h nopeusrajoitus.

Pyydämme varovaisuutta ja huomioimaan muut tiellä liikkujat!

Paukanevan pitkospuureittiä ei avata talviaikaan. Se on kuitenkin suosittu reitti, lähtöpaikkana Vaasantien varrella oleva p-alue ja Kiikuntieltä. Reitiltä löytyy myös laavu. Paukanevasta löytyy tietoa sivuiltamme ja osoitteessa Luontoon.fi.

Luistelupaikat

Joupiskan välittömässä läheisyydessä sijaitsevat jääurheilupaikat (Alaseinäjoenkatu 9) aikatauluineen selviävät Seinäjoen kaupungin sivuilta.

Tutustu myös muihin Seinäjoen jääalueisiin Seinäjoen kaupungin sivuilta.

Laskettelu

Joupiskan laskettelurinne (Lakeudentie 20)  tarjoaa kaikenikäisille laskettelumahdollisuuden. Rinteet ovat avoinna arkisin klo 16-20.30 ja viikonloppuisin klo 12 – 18.00. Ravintola Joupiskasta saat ruokaa, kahvia ja virvokkeita. Seuraa laskettelukeskuksen tilanneinfoa osoitteessa Joupiska.fi.

Talvipyöräilyä voi harrastaa mm. uudella Jouppilanvuoren kävely- ja maastopyöräreitillä. Fatbikepyöriä vuokraavat mm: Wild Adventure Finland ja Cycli.

Avantouintia

Avantouintia voi Seinäjoella harrastaa useammassa paikassa. Tanelinlammella on juuri peruskorjattu sauna sekä avanto käytössä. Paikkaa ylläpitää Lakeuden avantouimarit ry.

Aukioloajat ja varauskalenteri löytyvät Lakeuden avantouimareiden sivuilta.

Seinäjoessa Sahalammella on pukukoppi ja avanto. Pukukopin avaimen voi ostaa Uimahalli-Urheilutalon palvelupisteestä. Hinta 5,50 € / kappale. Avantokoppi siirretään kesäksi pois rannalta. Keväällä uimarannan pukukoppien wc:t aukeavat avantokopin avaimella kunnes rantavalvontakausi alkaa.

Veneskosken Louhoksella on mahdollisuus saunomiseen ja avantouintiin. Lue lisää Veneskosken sivuilta.

Lue myös Iltan blogi talviuinnista sivuiltamme.