Kesäistä tekemistä luonnossa

Seinäjoella on luonto lähellä. Keskustan kupeessa virtaava Seinäjoki tarjoaa ihanan vihreän vyöhykkeen, jonka varrella voit lenkkeillä ja pyöräillä. Neljän kilometrin päässä keskustasta löytyy Kyrkösjärvi, jonka läheisyydessä sijaitsee upeiden metsäreittien lähtöpisteet sekä Joupiskalle että Kyrkösjärven maastoon.

Meillä voit vuokrata SUP-laudan tai kajakin, ja valita joko ohjatun tunnin tai vain vuokrata välineet. Suppailua ja melontaa voi harrastaa oman valinnan mukaan joko Seinäjoessa tai Kyrkösjärvellä. Suppailua ja wakeboardigia voit lisäksi harrastaa myös Tanelinlammella. Maastopyöriä, joko sähköpyöriä tai tavallisia pyöriä, voit vuokrata ja valita omatoimisen retkeilyn lähimaastoissa, tai vaihtoehtoisesti voit ostaa ohjatun retken.

Seinäjoki on tunnettu upeista lenkkeilyyn sopivista monipuolisista reitistöistä. Useita reittivaihtoehtoja löytyy Joupiskan ja Kyrkösjärven maastoista. Osa reiteistä soveltuu hyvin myös pyöräilyyn. Paukaneva on laaja suoalue keskustan kupeessa, ja siellä pääsee hyvin rauhoittumaan hälinästä. Paukanevalle pääsee useammasta paikasta, mm. Vaasantien varresta josta ensimmäiset 700m on rakennettu esteettömäksi reitiksi. Sen jälkeen reitti jatkuu pitkospuilla. Paukanevalle pääsee myös ns. Kiikuntieltä, josta opastus laavulle ja siitä edelleen suolle. Myös Nurmosta Loukon asuntoalueelta pääsee Isoonsaloon, lintutornille ja suolle.

Reitistöjä löytyy Seinäjoella myös hiukan kauempaa keskustan ulkopuolelta. Kalajärven ympäristössä pääsee pyöräilemään järven ympäri ja reittejä löytyy myös Ylistarosta.

Kesäistä tekemistä luonnossa: