Vieraile Etelä-Pohjanmaan suosituimmissa kohteissa!

Suunnitteletko matkaa Etelä-Pohjanmaalle, muttet ihan tarkalleen tiedä mitä täältä löytyy? Listasimme avuksesi maakunnan parhaat matkakohteet! Olitpa sitten urheiluhullu, eläintenystävä, kyltymätön kulinaristi tai innokas shoppailija, Etelä-Pohjanmaalta löytyy tekemistä joka lähtöön vuodenajasta riippumatta!

Makuhermoja hivelevää matkailua

Maailman parhaaksi valitun gin&tonicin alkulähteille hurautat Seinäjoelta autolla puolessa tunnissa. Isossakyrössä sijaitseva Kyrö Distillery on kansainvälisesti kiinnostava matkakohde ja järjestää tislaamokierrosten ja tastingien lisäksi konsertti-iltoja ja illallisia. Maankuulun Juustoportin koti on myös Etelä-Pohjanmaalla; Jalasjärvellä matkailijoiden makuhermoja hivellään niin lounaspöydän antimilla kuin á la carte -annoksillakin. Juustoportin laajasta juustovalikoimasta löytyy suosikki jokaiseen makuun.

Urheilua ja elämyksiä ympäri maakuntaa

Riehu hurjapäänä Powerparkin laitteissa, joiden jännityskertoimet yllättävät myös aikuiset. Muutaman kilometrin päässä huvivaltiosta sijaitsee Härmän kylpylähotelli, jonka altaissa viihtyvät niin rentouttavaa pulikointia kaipaavat lomailijat kuin villit vesipedot. Aktiiviliikkujan täsmäkohde on Kuortaneen urheiluopisto, joka tarjoaa upeat puitteet aktiiviselle lomalle. Valitse mieltymystesi mukaan itseäsi kiinnostava kurssi tai liiku omatoimisesti opiston monipuolisia mahdollisuuksia hyödyntäen. Talviaikaan ei tarvitse välttämättä lähteä Lappiin päästäkseen rinteeseen – Etelä-Pohjanmaalta löytyy Seinäjoen Joupiskan lisäksi Lapualla sijaitseva Simpsiö, joka on maakunnan ja läntisen Suomen suurin hiihtokeskus. Valloitettavana on kuusi rinnettä, reilejä, bokseja ja hyppyrimäki. Meiltä ei elämyksiä tai kokemuksia puutu!

Kulttuurimatkailua, pandoja ja shoppailua sydämen kyllyydestä.

Etelä-Pohjanmaa hemmottelee myös kulttuurin ystäviä. Seinäjoen Aaltokeskus, Lapuan patruunatehtaaseen kehittynyt Kulttuurikeskus Vanha Paukku, ja Soile Ylimäyryn taidehalli ovat maakunnan helmiä, joihin kannattaa tulla tutustumaan kauempaakin. Aasian tuulet ovat lennättäneet Etelä-Pohjanmaalle myös kaksi valloittavaa, mustavalkoista kaverusta, joiden leikkejä pääsee ihastelemaan Ähtärin Eläinpuistossa. Jättiläispandat Lumi ja Pyry ovat Suomen ensimmäisen luonnonmukaisen eläinpuiston vetonaulat, mutta niiden lisäksi puistossa asustelee 60 eri lajia harvinaisesta lumileopardista havumetsävyöhykkeen lajeihin. Suomen suurin kyläkauppa toivottaa shoppailijat tervetulleiksi pihaa koristavalla jättimäisellä hevosenkengällä; Tuurin Kyläkauppa on paitsi itsessään nähtävyys, myös maakunnan parhaita shoppailupaikkoja. Kesäaikaan kyläkaupalla on myös paljon tapahtumia niin lasten kuin aikuisten makuun.

Tervetuloa Etelä-Pohjanmaalle!