123456789

Näe ja koe Seinäjoen teatterit

Kulttuurikaupunki Seinäjoki

Seinäjoki on kulttuurikaupunki vailla vertaa. Seinäjoen teatterit tuottavat vuosittain useita ensi-iltoja ja esittävät näytelmiä joka lähtöön vaihtuvilla ohjelmilla ympäri vuoden. Kaupungissa pääsee nauttimaan niin ammatti- kuin harrastajateatterin monipuolisesta tarjonnasta.

Teatteri kuljettaa uuteen maailmaan

Tiesitkö, että arkkitehti Alvar Aallon suunnittelema Seinäjoen kaupunginteatteri valittiin vuoden teatteriksi vuonna 2015? Seinäjoen kaupunginteatterissa nähdään vuosittain puolisen tusinaa ensi-iltaa. Omien ja yhteistyöproduktioiden lisäksi teatterissa nähdään vierailunäytöksiä. Teatterissa on neljä näyttämöä, jotka on nimetty Aalto-teeman mukaisesti: päänäyttämö Alvar, Elissa-studio, Aino-lava sekä Verstas-näyttämö, joiden katsomoihin mahtuu yhteensä liki 700 katsojaa. Kaupunginteatterin päänäyttämöä eli Alvar-salia remontoidaan vuosina 2018 ja 2019, minkä vuoksi osa kaupunginteatterin ohjelmistosta esitetään nykyisin Nuorisokeskuksena toimivalla vanhalla teatterilla (os. Puskantie 3). Teatterin ravintola täydentää teatterikokemuksen herkullisin väliaikatarjoiluin. Seinäjoen kaupunginteatterin suvinäyttämö – Törnävän kesäteatteri – löytyy Törnävänsaarelta. Kesällä 2019 Törnävänsaarella nähdään Monty Pythonin Spamalot -musikaali. Lisäksi tarjolla on lastenteatteria, stand uppia ja lavatanssit. Tutustu kaupunginteatterin ohjelmistoon ja valitse suosikkisi!

Seinäjoella on vahva harrastajateatterin kenttä

Nauti Jyrkän kesäteatterin esityksistä Ylistaron Kainastossa kesäisessä ilmassa auringon lämmössä tai sateen osuessa kohdalle katetussa katsomossa. Esitykset ovat Kyrönmaan opiston ja Ylistaron näytelmäpiirin valmistamia esityksiä ja nuorisoseuran palvelut ovat yleisön käytössä esitysten ajan. Seinäjoella toimiva Musiikkiteatteri Salama toteuttaa musiikkiteatteriproduktioita Seinäjoen ravintoloihin ja on esityksissään rohkea, monipuolinen ja vahvasti ajan hermolla. Seinäjoen Kansalaisopiston harrastajateatteriin suuntautuneet ryhmät valmistavat esityksiä erikokoisten ja -ikäisten ryhmien voimin.

Nauti elokuvista Seinäjoen persoonallisissa leffateattereissa

Koe elokuvateatteri Matin Tupa Seinäjoen Ylistarossa! Vuonna 1941 rakennetussa ainutlaatuisessa ja perinteisessä elokuvateatterissa on onnistuttu säilyttämään upea nostalginen tunnelma. Teatterin projektorit käynnistyvät päivittäin useaan otteeseen ja ohjelmistossa on joka viikko Suomen ensi-iltaesityksiä. Myös Seinäjoen keskustassa pääsee nauttimaan elokuvista Bio Marilyn-elokuvateatterissa, joka on osa BioRex-elokuvateatteriketjua. Teatterissa on kolme elokuvateatterisalia, joiden valkokankailla näytetään ohjelmistoa monipuolisesti eturivin ensi-illoista oopperaan. Vauvabio-esitykset on suunnattu perheille, joissa on ihan pieniä lapsia ja senioribio huomioi varttuneemmat elokuvien ystävät. Opiskelijoita ja kanta-asiakkaita hemmotellaan aika-ajoin edullisilla elokuvalipuilla.

Esiriippu aukeaa ja jännitys tiivistyy… Tervetuloa nauttimaan Seinäjoen alueen teatteritarjonnasta!

Share This

Kysy – ja Visit Seinäjoki vastaa!