123456789

Lumikasojen haihtuessa ja katupölyn leijaillessa on hyvä laittaa hetkeksi silmät kiinni ja suunnata ajatukset parin kuukauden päähän, jolloin puiden suloinen havina jälleen suhisee korvissa ja luonnon vehreys houkuttelee heräämään talviunilta. Astellaan Törnävälle maakuntamuseon pihaan. Jykevän viileä tiiliseinä lämpenee auringossa ja viimeisetkin lumen jälkeensä jättämät lätäköt ovat imeytyneet Törnävän kartanon kukkaistutusten juomavedeksi. Puiston nurmikko kasvaa houkutellen piknikvilttejä ja auringonpalvojia luokseen.

Friskinlammin joki liplattaa lempeästi ja laskee minikokoisesta putouksesta kohti siltaa, jonka kaiteita koristavat rakastavaisten lukot lempensä sinetteinä. Sillalta avautuu maisema suurelle hiekkakentälle, jolle joka kesä rakennetaan yksi Suomen legendaarisimmista festivaaleista. Frisbeegolf-maalit kalahtelevat kiekkojen lennähdellessä kettinkeihin riemunkiljahdusten saattelemana. Joen itäisellä puolella kumpuilee Törnävänsaaren vehreä maasto, jonka siimeksestä kohoavat Paviljonki ja Törnävän kesäteatteri. Paviljongin hiotulla lattialla tanssahdellaan lavatansseja, ihastellaan lastenteatteria ja nautitaan kahvitarjoiluista musikaalin väliajalla. Kioskirakennuksen myyntiluukulta kantautuu iloinen puheensorina, kun Seinäjoelle kesäpäivää viettämään tulleet lomailijat huomaavat valikoimassa paikallisia karamelleja.

Kuljetaan kesäteatteriin johdattavaa pientä siltaa kohti. Vehreydessään koko maisema muistuttaa mökkilaituria. Olo on tervetullut, mieli on rento ja kevyt. Vatsanpohjassa kujertaa yhtäkkiä se esitystä edeltävä kutkuttava jännitys. Askeleet johdattavat katetun katsomon äärelle. Selkä nojautuu katsomopenkin selkänojaan ja raikkaan kesäjuoman kupliva makeus viipyilee kielen päällä. Kesäteatterin lavasteista alkaa pyrähdellä koomisia hahmoja laulaen ja näkymättömillä hevosilla ratsastaen. Tuhansien paljettien loiste ja hulvaton tarina kirvoittavat vedet silmistä naurunremakan saattelemana. Kämmenenpohjat kuumenevat aplodeista ja kesäkokemusten aivokeskukseen piirtyy uusia muistoja.

Avaa silmät. Katupöly jatkaa leijailuaan ja muutama varjossa piileksivä lumikinos kököttää sitkeästi paikallaan kuin vältelläkseen väistämätöntä. Ei voi tietää tarkalleen, milloin kesä tulee. Mutta kun se tulee, tietää kyllä minne suunnata.

Tutustu Törnävän kesäteatterin ohjelmistoon täällä.

Sanna Roininen
myynti-, markkinointi- ja tuotantosihteeri
Seinäjoen kaupunginteatteri

Share This

Kysy – ja Visit Seinäjoki vastaa!