123456789

Lakeudelle -perhekohteita ovat Duudsonit Activity Park, Kyläkauppa Veljekset Keskinen, Huvivaltio PowerPark, Ähtäri Zoo ja Härmän Kylpylä. Lisäksi Botniaringin moottorirata, Kuortaneen urheiluopisto sekä eri hotellit, shoppailukohteet ja ravintolat vetävät vierailijoita Lakeuksille. Farmari 2017 oli myös yksi Lakeudelle -perhekohteista.

Itselleni tutuimpia kohteita ovat Keskinen, PowerPark ja Ähtärin eläinpuisto. Niissä on tultu käytyä monesti. Keskisellä on lukuisten liikkeiden lisäksi ruokapaikkoja, karavaanarialue ja erilaisia Miljoona -etuliitteellä järjestettäviä tapahtumia kuten Miljoona Rock, Miljoonakoira ja ennen oli myös Miljoona Hevonen, josta vastaava tapahtuma on tänä kesänä PowerPark Horse Show. Tuurissa sijaitseva Kyläkauppa Veljekset keskinen on Suomen suosituin matkailukohde!

 

 

Huvivaltio Powerpark on asiakkaiden eniten arvostama vapaa-ajankohde Suomessa. Powerparkista löytyy Suomen suurin puuvuoristorata ja viimeisimpänä hankkeena Pohjois-Euroopan hurjin vuoristorata Junker. Perheen pienimmille on oma Satumaa, jossa on farmi ja Röllikylä. Powerparkista löytyy myös ulko- ja sisäkartingrata sekä hevoskeskus, jonka islanninhevosilla pääsee maastoilemaan. Tänä kesänä Härmässä järjestetään ensimmäistä kertaa PowerPark Horse Show nimeä kantava kansallisen tason estekilpailu. Lisäksi PowerParkista löytyy 5D-elokuvateatteri, majoitusvaihtoehtoja, kahviloita ja ravintoloita. Juna vie kesällä Härmän asemalle, joten saapuminenkin on helppoa!

 

 

Ähtäri Zoo on Suomen ensimmäinen luonnonmukainen eläinpuisto. Eläinpuistossa on noin 60 eri eläinlajia, joiden joukkoon liittyvät tämän vuoden puolella kenties myös pandat. Puiston läpi kulkevan luontopolun varrelta löytyy nuotiopaikkoja eväiden syöntiin ja makkaran paistoon. Reitin varrella on myös kahvila ja leikkipaikka. Päärakennuksesta löytyy kahvila sekä myymälä. Pihapiirissä on myös kotieläintila, joka esittelee maatilan elämää ja eläimiä. Ähtäri Zoo Camping- leirintäalue on Hankaveden rannalla. Leirintäalueella voi majoittua kesäisin Ilves, Karhu tai Ahma nimisiin leirintämökkeihin tai ympärivuotisiin Hirvi-mökkeihin. Jos mökkeily ei kiinnosta, majoitusvaihtoehtona on Hotelli Mesikämmen.

Duudsonit Activity Park on suhteellisen uusi kohde. Se perustettiin vuonna 2014, ensin tottakai Seinäjoelle, duudsonien synnyinseudulle, sittemmin myös Tornioon. Dappi on liikunnallinen temppuilupuisto, jossa voi muun muassa skeitata tai skuutata, hyppiä jättitrampoliinilta foam-altaaseen tai parkourata. Duudsonipuistosta löytyy myös polkuautot, pallotykkiradat, pituushyppypaikat ja mahdollisuudet basebalin testaukseen. Unohtamatta kiipeilymaailmaa, jalkapalloflipperiä ja vaijeriliukua. Parkista löytyy Ravintola Pirttihirmu, joka panostaa lähiruokaan.

 

 

Härmän Kylpylähotelli tarjoaa monenlaisia palveluita! Kylpylähemmottelujen lisäksi tarjolla on hyvää ruokaa, viihtyisiä huoneita, golfia sekä frisbeegolfia. Lisäksi lapsille tarjotaan leikkipaikaksi VekaraViidakkoa, jossa lapsista huolehtii Nippe-Norsu. Kesäaikaan ravintolasta löytyy sekä pizza- että jätskibuffa!

Botniaring on Kurikan Jurvassa sijaitseva moottoriurheilukeskus. Botniaring -alueella on Suomen pisin moottorirata. Siellä riittää autourheilusta kiinnostuneille tekemistä! Kuortaneen Urheiluopisto taas tarjoaa mahdollisuuksia urheiluun ilman neli- tai kaksipyöräisiä. Kuortaneella voi joko osallistua ohjatuille kursseille, kuten tennis- tai golf-kurssille, tai suunnitella lomaohjelmansa itse. Urheiluopiston alueella voi muun muassa pelailla, uida, soudella, keilata ja ulkoilla. Ravintoloissa on terveellistä ruokaa niin noutopöydissä kuin À la carte -listallakin. Kuortane hyvin keskellä muita kohteita. Alle tunnin matkan päässä ovat Härmän PowerPark, Seinäjoen Duudsonit Activity park, Ähtäri Zoo ja Keskisen Kyläkauppa.

 

Anni Tyni

Visit Seinäjoki

Markkinointiassistentti

Share This