Jyrkän kesäteatteri - Visit Seinäjoki

Jyrkän kesäteatteri

Jyrkän kesäteatteri Ylistaron Kainastolla

Jyrkän kesäteatterissa esitetään tänä kesänä kolme eri produktiota. Vaahteramäen Eemeli metkuilee – esitykset kesäkuulla, Evakon laulu heinäkuun lopulta elokuun puoleenväliin saakka ja Kivi – kivempi kesänäytelmä heinä-elokuun vaihteessa. Jyrkän kesäteatteria ylläpitää Ylistaron Kainaston Nuorisoseura ry.

Vaahteramäen Eemeli

Astrid Lindgrenin Vaahteramäen Eemelillä on siniset silmät, punaiset posket ja pellavatukka: Eemeli näyttää niin kiltiltä, että häntä voisi luulla pikku enkeliksi. Mutta jos luulee, niin erehtyy.

Ei Eemeli tahallaan tai ilkeyttään metkuile. Mutta koska hän on kovin kekseliäs ja tavattoman aikaansaava, niin hänelle sattuu kaikenlaista. Aikuisten mielestä sattumukset ovat metkuja, ja jokaisesta metkusta Eemeli joutuu teljetyksi verstashuoneeseen, missä hän vuolee aikansa kuluksi puu-ukon. Näytelmän ohjaa Jaana Jokinen.

Evakon laulu

Eletään jatkosodan aikaa ja karjalaiset joutuvat lähtemään evakkoon. Kaarina lähtee kolmen lapsenlapsensa kanssa ja päätyy Hakalan taloon Etelä-Pohjanmaalle. Hakalan isäntä ja vanhin poika Veikko ovat rintamalla. Hakalassa vanha emäntä Maria ja talon emäntä Liisa hoitavat taloa. Heillä on apunaan kolme nuorinta lasta, Veikon kihlattu Anna ja kuuro-Hermanni sekä Amalia.

Sota on koko ajan läsnä lasten puheissa. Uutisia rintamalta odotetaan ja pelätään. Veikko palaa rintamalta haavoittuneena. Suruviestejäkin saadaan. Kaikki kyläläiset eivät hyväksy evakkoja ja siitä aiheutuu ristiriitoja. Käsikirjoitus Jaana Jokinen ja Justiina Kaleva.

Kivi – kivempi kesänäytelmä

Kolmen näyttelijän ja yli kolmenkymmenen roolin voimin näytelmä matkaa kahdessa kellon kiertämässä läpi armaan Kiven, Suomen kirjallisen kantaäijän koko kuvan. Kivemme nousut ja laskut käydään läpi kohdusta hautaan, unohtamatta hänen ainutlaatuisen esikuvatonta tuotantoaan. Käsikirjoitus ja ohjaus Kimmo Hirvenmäki

Kaikkiin Jyrkän kesäteatterin esityksiin liput https://puoti.nuorisoseurat.fi/fi/search?q=eemeli

Kesäteatterin puitteet ovat hienot. Katettu katsomo pitää katsojat kuivina kelillä kun kelillä. Selkänojalla varustetuissa istuimissa on miellyttävä seurata esityksiä. Katsomoon mahtuu 400 katsojaa ja nuorisoseuran kahviopalvelut ovat käytettävissä esitysten väliajalla.

https://kainasto.fi

NETTISIVUT
  • Osoite:

  • Ylistarontie 520, 61410

  • Puhelin:

  • 044 0614440
  • Sijainti kartalla:

  • Jyrkän kesäteatteri

Lisää samanlaisia kohteita

Scroll Up