123456789

Seuraava kohdevinkkimme on Kalajärven matkailukeskus, joka on kävijämäärältään Seinäjoen suurin matkailukohde. Kalajärvi sijaitsee Peräseinäjoella, vain puolen tunnin päässä Seinäjoen keskustasta, ja tarjoaa monenlaista tekemistä kesään. Kalajärveltä löytyy muun muassa havaintometsä, siirtolaismuseo, Aisamäen kesäteatteri ja 18 radan minigolf. Caravan-Kalajärvi on Suomen suosituimpia leirintäalueita ja siellä on 340 caravan-paikkaa. Lisäksi alueella on vuokrattavia mökkejä.

 

 

Kalajärvellä on hyvät mahdollisuudet urheiluun. Kalajärven matkailukeskuksen tuntumasta lähtee 1,5 kilometrin mittainen valaistu pururata, joka muuttuu talvella retkiluisteluradaksi. Matkailukeskuksen pihapiirissä on lisäksi lentopallokenttä, tenniskenttä, sulkapallokenttä, uimaranta ja leikkikenttä. Lähettyvillä on myös ratsastusmaneesi. Kesälauantaisin järjestetään tansseja Kalajärven lavalla. Järvelle pääsee kalastamaan veneellä, ja melomaan pääsee kanootilla. Havaintometsässä taas on 15 luontorastia opastauluineen. Luontopolku on 3,8 kilometriä pitkä, ja sen varrella on laavu. Kalajärven ympäri kulkee myös 22 kilometriä pitkä pyöräreitti. Reitti on osittain päällystettyä tietä.

 

 

Kulttuurin nälkäisten kannattaa vierailla siirtolaismuseossa ja siirtolaismuseon Maailman Raitilla, jossa voi tutustua neljään Suomeen tuotuun siirtolaistaloon. Maailman Raitilla on yhteensä neljä rakennusta, joista ensimmäinen on nimeltään Hakalan Amerikan talo. Amerikan talo on nimensä mukaisesti Amerikasta, Sokerinleikkaajien parakki Australiasta, Siperian talo Siperiasta ja Knuuttilan talo Kanadasta.

 

 

Tämä jää tällä erää viimeiseksi blogipostauksekseni kesätöiden loppuessa, ja kohdevinkeillä jatkaa Jesse! Hyvää loppukesää!

 

Anni Tyni

Visit Seinäjoki

Markkinointiassistentti

Share This