123456789

Mitä meillei oo, se teherähän. Itte. Tätä pohjalaista paukahrosta voi soveltaa moneen kohteeseen ja hankkeeseen kaupungissamme. On itte tehtyjä vuoria ja järviä, mutta myös tapahtumia. Muutettuani pääkaupunkiseudulta takaisin Etelä-Pohjanmaalle huomasin kaipaavani enemmän taide- ja design –tapahtumia. Onhan maakuntamme tunnettu sekä monista design-alan yrityksistään että tapahtumistaan, niitä ei vain oltu aiemmin ”mätsätty” yhteen.

Kollegani Karimäki-Nuutisen Sannan kanssa aloitimme pioneerityön ja järjestimme yksipäiväisen Rytmikorjaamo Designsunnuntain syksyllä 2011. Jo seuraavan kerran jälkeen visioimme kokonaisesta taiteen ja muotoilun viikosta. Saimme helposti kasaan useita yhteistyökumppaneita – aluekehitysyhtiöstä taiteilijaseuroihin ja yksinyrittäjiin – joiden kanssa ensimmäinen Seinäjoki Art & Design Week eli SADW sai päivänvalonsa syksyllä 2013. Tällä kertaa tapahtumaa vietetään jo keväällä ja  SADW avaa Seinäjoen tapahtumakauden heti pääsiäisen jälkeen 18.-23.4.2017.

SADWin voima on yhdessä tekemisessä – mitä useampi kokki, sitä maukkaampi keitto. Tapahtuma on kasattu vaihtelevilla resursseilla, mutta aina yhtä suurella intohimolla. Uskallan väittää, että ohjelma tarjoaa taatusti jokaiselle jotakin. Visuaalisesta taiteesta pääsee nauttimaan ruuan ja juoman kera mm. brunssilla, illallisella tai drinkeillä. On kaupunkia piristävää taidetta, lapsille majan rakennusta, ammattilaisille apuja. Aalto-keskus toimii päätapahtumapaikkana, josta löydät myös SADW-infopisteen. Yllätyksiä ja ostoksia, itse tehden tai vain nauttien toisten tekemisistä – törmää tai suunnista, ota omaksesi. SADW on meille kaikille, nautitaan yhdessä!

Ole osa SADWia 18.-23.4.2017!
#sadw2017

Johanna Rintamäki, tuottaja

Seinäjoki Art & Design Week

Share This