123456789

Usein saamme asiakaspalvelussa vastata kysymykseen mitä muuta voisimme Seinäjoella nähdä ja kokea. Tänä päivänä matkailijat haluavat kokea enemmän. Teatterimatkaan halutaan yhdistää yhä useammin yöpyminen ja ruokailu. Visit Seinäjoen sivut ovat loistava tietopaketti kaupunkimme palveluiden tarjonnasta. Sieltä löytyvät ruokapaikat, kahvilat, tapahtumat ja nähtävyydet. Vinkkinä kerrottakoon, että Hannu ja Kerttu kahvilassa saat etuja saman päivän teatterilipulla! Olen koonnut muutamia teatterissakävijöiden hyväksi koettuja ”tärppejä” miten viettää ja kokea enemmän Seinäjokea teatterimatkan lomassa.

Ehdottomasti suosituin, varsinkin ryhmämatkailussa, on opastettu Aalto-kierros. Seinäjoki Oppaat ryhmineen näky onkin tuttu teatterin tiloissa. Jos osut paikalle silloin, kun on mahdollisuus päästä Lakeuden Ristin huipulle – näköala on henkeäsalpaava! Ryhmät ruokailevat usein ennen teatteriesitystä ja suosikkipaikoiksi ovat nousseet matkan varrella oleva Sorsanpesä, teatterimenuita tarjoileva Uppalan kartano sekä teatterin oma Fazer-ravintola.

Seuraavaksi yleisin matka suunnitellaan ostos- ja teatterimatkaksi – usein tähän pakettiin sisältyy hotelliyöpyminen. Päivällä kierrellään keskustan monet vaate, sisustus- ja boutiqueliikkeet. Joihinkin näytelmiin ideoimme yhdessä muiden toimijoiden kanssa lisätapahtumia esim. dekkarinäytelmän Murhaloukku teemaan sopii hyvin FindOut pakopelit ja heidän mysteeri-pelihuoneet ratkaisuineen.

Seinäjoen kesäteatterikausi avataan luonnonhelmassa Törnävänsaarella. Saari on myös Provinssin kotipaikka. Alueen nähtävyydet ovat kaikki lähellä: Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseoTörnävän kartano ja Törnävän kirkko. Seuraa joen vieressä kulkevaa polkua ja päädyt ympyränmuotoiseen Hotelli Sorsanpesään. Törnävän kesälavalla esitetään kesällä 2018 Provinssi-musikaalia Rakkaudesta rokkiin. Rakkaus teemaan liittyen alueelta löytyy myös rakkauden silta, johon rakastavaiset käyvät kiinnittämässä lukon merkiksi ikuisesta rakkaudesta!

Jokilaiva ”Lakeuden kutsu” kuljettaa kesäiset teatterimatkailijat seuraavaan kesäteatterimme, Mallaskosken teatteriterassille. Idyllisellä jokimatkalla näet ja kuulet Seinäjoen historiaa ja kulttuuria. Kaanaa linesin jokilaiva kuljettaa sinut aina Mallaskosken rantaan saakka. Tutustu oluen valmistukseen Mallaskosken panimokierroksella tai herkuttele perunabuffetilla ennen kesän hauskinta Antto Terraksen ohjaamaa, nauruhermot herättävää Päiväristely-esitystä.

Kolmas Nainen –musikaali saa ensi-iltansa 26.10.2018. Varaa silloin hotellipaketti musikaalilippuineen, pue ruutupaita päälle ja aloita jo viikonlopun teatterimatkan suunnittelu. Seuraa Visit Seinäjoki –sivuja ja pysyt ajan tasalla mitä kaikkea voit yhdistää teatteriviikonloppuusi!

Elämyksiä, tunteita ja tapahtumia Seinäjoella – tervetuloa!

Marjo Tamminen
Myynti- ja markkinointipäällikkö
Seinäjoen kaupunginteatteri

Share This

Kysy – ja Visit Seinäjoki vastaa!