123456789

Törkeän mahtavat tapahtumat, ravinteikas ravintola- sekä pubitarjonta, siistit shoppailumestat, kovetut kokouspaikat, hulppeat hotellit, rokkaava Rytmikorjaamo ja tietenkin ihanat ihmiset, unohtamatta Suomen hilpeintä opiskelijakuntaa SAMOa. Jos miettii mihin menisit, niin Seinäjoki on todella hyvä vaihtoehto. Logistisesti Seinäjoen sijainti on loistava! Suomen ensimmäinen matkakeskus on pääjunaradan varrella, johon pääsääntöisesti jokainen juna pysähtyy pohjoisesta, etelästä, lännestä ja idästä. Helsingistä 2 h 40 min, Tampereelta 1 h 5 min, Oulusta 2 h 44 min, Vaasasta 47 min. Junien lisäksi Seinäjoen matkakeskukseen saapuu ja sieltä myös lähtee useampi linja-autovuoro. Komia Liikenteen paikallisbusseilla pääsee kätevästi sekä edullisesti Seinäjoen eri kaupungin osiin. Pienen suuret matkat voi kätevästi hoitaa Jopolla, joita voit vuokrata Etelä-Pohjanmaan Matkailusta.

Kesätapahtumien aikana Komia Liikenteellä on rutkasti lisäbussivuoroja aina aamusta yön pikkutunneille saakka. Sorsanpesän Clubibussi palvelee Onniteekki-iltoina ja Rytmikorjaamolle ydinkeskustasta pääset taasen Rytmisbussilla. Kaiken tämän logistisen loistavuuden lisäksi pääset kesällä Seinäjoelta bussilla Power Parkin juhannusjuhliin!

Seuraavaksi vielä mukava mielikuvaharjoitus. ”Tulet aamupäivästä pääjunanradan varrelta olevalta paikkakunnalta kaverisi luo Seinäjoelle Provinssiin. Meteorologi on luvannut täydellistä säätä koko viikonlopuksi. Matkakeskuksella on vipinää sekä hyvän tuulisia muita festarilaisia. Kaverillasi on vielä siivoukset kesken, mutta pääset kätevästi paikallisliikenteen bussilla matkakeskukselta kaverisi luo Hyllykalliolle. Istutte iltaa ja tarkoituksena on mennä viihtymään tapahtuma-alueelle. Otatte illalla Provinssibussin. Saavutte Törnävälle ja kaunis Törnävän alue ottaa teidät lämpimästi vastaan, kun astutte porteista sisään. Joki kohisee vieressä sekä lämmin auringonlasku hempeilee teitä, kun kävelette puusiltaa pitkin kohti Törnävänsaarta, kaukaisen musiikin pauhatessa taustalla. Teillä on hauskaa ja mukavia ihmisiä ympärillänne. Perjantai alkaa olemaan taputeltu ja palaatte kaverisi luokse takaisin samoja bussireittejä pitkin, jolla alkuillasta paikalle saavuitte. Heräätte, käytte aamusaunassa ja lähdette nauttimaan aamubrunssia sekä kiertelemään kaupungille. Palaatte Provinssibussilla takaisin kaverisi luo ja valmistaudutte iltaan, nauru raikuu ja muistot vaihtuvat. On aika lähteä pitkään odotetun bändin keikalle, joka on saapunut Provinssiin. Provinssibussi saapuu pysäkille ja DJ soittaa autossa matkamusiikkia. Keikka alkaa päälavalla ja kylmät väreet menevät pitkin selkärankaa, kun bändi aloittaa soittamaan tutulla biisillä. Nautitte tunnelmasta koko loppuillan. Seuraavana päivänä hyvästelette ja lupaatte tehdä saman uudestaan ensi vuonna. Juna lähtee ja pääset paikallesi. Katsot puhelimestasi viikonlopun kuvia sekä videoita ja summailet tapahtumia mielessäsi. Hymähdät ja toteat mielessäsi – Parhaat festarit ikinä eikä meteorologikaan valehdellut.”

Seuraava pysähdyspaikkasi on siis Seinäjoki.

Jukka Sarho
Härmän Liikenne Oy

Share This

Kysy – ja Visit Seinäjoki vastaa!