123456789

Retket

Äijäretki Seinäjoelle

Mitä avaruuden pääkaupunki Seinäjoki tarjoaa äijäporukalle talvella? Kerää kaveriporukka ja lähtekää lähimatkalle. Hyvää seuraa, sopivasti talvisia elämyksiä ja hyvää ruokaa ja juomaa. Mitäpä sitä muuta tarvitseekaan?

Seinäjoelle on helppo tulla. Helpompi kuin ikinä arvaatkaan. Tampereelta reipas tunti, Helsingistä nippanappa 2,5 tuntia ja Oulustakin vajaat 3 tunti. Junassakin voi jo virittyä tunnelmaan. Asemalla tavataan muulta tulleet kaverit.
Majoituspaikoissa riittää valinnanvaraa. Useampiin hotelleihin on asemalta lyhyt kävelymatka. Otetaan nopeasti huoneet ja eikun menoksi. Ruokaa pitää saada, ollaanhan tultu Ruokaprovinssiin. Hyvä ruoka, parempi mieli.

Seinäjoella on varaa valita ruokapaikoista. Suosittu japanilaisravintola Juku sijaitsee ihan ydinkeskustassa ja tarjoaa myös viikonloppuisin maittavan noutopöydän, sushi-valikoima on vaikuttava.

Nyt kun on tankattu vatsat täyteen voidaankin nauttia lumisesta Seinäjoesta. Wild Adventure järjestää ohjattuja elämysretkiä, tarjolla mm. suosittua fatbike-pyöräilyä lumisessa maastossa Kyrkösjärven, Joupiskan tai Paukanevan maastoissa. Ai että on hyvää paistaa makkarat laavulla ja juoda päälle nokipannukahvit. Nyt on talvipäivä parhaimmillaan!

Lumisen metsäretken jälkeen on mukava harrastaa sisällä. Seinäjoella on useita pakopelihuoneita: Pakopeli Findout, Cube Escape Room sekä Run Out. Keskustassa sijaitsevassa Findoutin Aikakiipelissä koitetaan olla nokkelampia kuin Könninkellon ”pirut”. Jos pakopelihuoneet on jo koettu, voi varata ajan keilaamaan Seinäjoen Keilahalliin tai sitten voi poiketa ihailemaan Seinäjoen uusinta arkkitehtoonista kohdetta Apila-kirjastoa. Siellä voi vaikka lukea päivän aviisit.

Ennen illan rientoja käydään hotellilla ottamassa huilaustauko. Seuraavaksi vuorossa yksi reissun odotettu kohde: Mallaskosken panimovierailu ja olutkoulutus. Mallaskoski on aito seinäjokelainen olutpanimo jonka historia ulottuu 1921 vuoteen. Mallaskosken Tehtailla alettiin valmistaa olutta Kuohu-tuotemerkillä v. 1929. 1960-luvulla toiminta lakkasi mutta alkoi uudestaan 1999. Nykyään panimo tuottaa lähes puoli miljoonaa litraa olutta vuodessa. Mallaskoskella on mahdollista tilata ryhmille panimokierros ja olutkoulutus. Talviaikana ravintola on avoinna vain tilauksesta, muuten ravintola avautuu vappuna.
Nyt kun on päästy vauhtiin, ilta jatkuu Rytmikorjaamolla. Rytmikorjaamo on yksi Suomen suurimmista klubitiloista, joissa on talvikautena joka viikonloppuna (usein sekä perjantaina että lauantaina) ohjelmaa. Suomen suosituimmat artistit esiintyvät täällä. Tsekkaa Rytmikorjaamon tarjonta täältä Rytmikorjaamo.
Share This