Uppalan Kartanon ja Alvar Aallon tiet ovat kohdanneet historiassa Uppalan entisen isännän Jussi Talan kautta. Seinäjoen seurakunnan talouspäällikkönä toiminut Tala tutustui Alvar Aaltoon Lakeuden Ristin suunnittelun yhteydessä. Aalto vieraili Uppalassa Talan perheen vieraana jo kauan ennen kuin ravintola avasi ovensa. Kerran vieraillessaan Aalto pyysi saada Uppalan puutarhasta kirsikkapuun istutettavaksi Lakeuden puistoon. Aalto, jolle puutarha oli tärkeä yksityiskohta, kuin yksi huoneista suunnittelukohteessa, valitsi siis Uppalan kirsikkapuun Lakeuden Ristin viimeistelyyn. Nyt ympyrä sulkeutuu, kun keittiömestarimme Miika Harju on inspiroitunut Aallosta ja luonut Uppalan ruokalistalle kausittain vaihtelevan Aallon nimikkomenun. Aalto menu on nautittavissa ravintolassa ympäri vuoden. Uppalan Kartano sijaitsee kivenheiton päällä Aalto-keskuksesta. Aalto menun lisäksi Uppala tarjoaa tilauksesta ryhmille muita Aalto-tuoteperheen tuotteita, kuten Aalto Aamu- tai iltapala, Aalto Brunssi ja Aalto lounas.