123456789

Inspiroidu Aallosta ja pohjalaisesta designista Seinäjoella

Aalto-tuotteet yksittäisille matkailijoille

Inspiroidu Aallosta ja pohjalaisesta designista Seinäjoella

Tervetuloa kulttuurimatkalle Seinäjoelle. Inspiroidu Alvar Aallon arkkitehtuurista, ihaile Päivi Rintaniemen käyttökeramiikan skandinaavista kauneutta ja sukella pohjalaisten käsitöiden perinteikkääseen maailmaan valmistamalla oma käsityö.

 

Matkan kohokohdat:

 • Seinäjoen Aalto-keskus
 • Apila-kirjasto
 • Lakeuden Ristin kirkontorni
 • Maailman suurin Aalto-lasikokoelma
 • Päivi Rintaniemen käyttökeramiikkaa

Saavutaan Seinäjoelle junalla tai omalla/vuokratulla autolla. Rautatieaseman välittömässä läheisyydessä sijaitsevaan hotelli Almaan majoittumisen jälkeen suunnataan opastetulle kävelykierrokselle Seinäjoen Aalto-keskukseen.

Etelä-Pohjanmaan Kuortaneella syntynyt maailmankuulu arkkitehti Alvar Aalto on jättänyt jälkensä synnyinmaakuntaansa lukuisien suunnittelemiensa rakennusten muodossa. Yksi Aallon merkittävimmistä töistä on Seinäjoen hallinto ja kulttuurikeskuksena toimiva Aalto-keskus, joka koostuu kuudesta rakennuksesta ja puhuttelee puhtaan ajattomalla muotokielellään. Aallon suunnittelemien rakennusten ohella kierroksella tutustutaan oppaan johdolla myös arkkitehtoonisesti näyttävään JKMM-arkkitehtitoimiston suunnittelemaan Apila-kirjastoon, joka on yhteydessä Alvar Aallon suunnittelemaan kirjastoon maanalaisella käytävällä. Lisäksi käydään Lakeuden ristin kirkontornissa katsomassa Seinäjokea 65 metrin korkeudesta ja nähdään maailman suurin Aalto-lasikokoelma.

Iltapäivällä tutustutaan paikallisessa Rustoopuorin käsityömyymälässä pohjalaisen käsityön maailmaan ja valmistetaan ohjatussa tuokiossa oma käsityö. Samassa paikassa onnistuu myös pohjalaiset tuliaisostokset.

Välimatkat taittuvat Seinäjoella kätevästi myös kävellen. Paluumatkalla Rustoopuorilta majoituspaikkaan tai iltakävelyllä voi piipahtaa katsomassa Suojeluskuntapiirin taloa, joka on ainut Alvar Aallon nuoruuden töistä, joka on säilynyt alkuperäisenä nykypäivään saakka. Rakennus edustaa tyyliltään Pohjalaista klassismia. Siinä toimii tänä päivänä vapaaehtoista maanpuolustusta esittelevä Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museo.

Päivän kruunaa illallinen Hotelli Alman ainutlaatuisessa kuusi metriä korkeassa jugend -henkisessä ravintolasalissa.

Toisena päivänä vieraillaan Amfora Shopissa, jossa tutustutaan maailman laajuisesti tunnetun ja mm. Premio Faenza °58 -pääpalkinnon voittaneen Päivi Rintaniemen käyttökeramiikkaan, joita on mahdollista ostaa myös itselle.

 

Päivä 1: Inspiroidu Aallosta

10:00 saapuminen Seinäjoelle omalla/vuokratulla autolla tai junalla ja majoittuminen Hotelli Almaan

10:00 saapuminen Seinäjoelle ja majoittuminen rautatieaseman läheisyydessä sijaitsevaan Hotelli Almaan (2hh), joka on yksi Seinäjoen vanhimmista rakennuksista. Rakennus on toiminut alunperin rautatieläisten talona.  Kaikki huoneet on osittain sisustettu antiikkiesineillä ja huoneiden värisävyt ovat erilaisia. Uusimmat ja erikoisimmat Alman huoneet löytyvät 1920 -luvulla rakennetusta VR:n höyryvetureiden vesitornista Alman päärakennuksen takaa.

12:00 Opastettu kävelykierros Seinäjoen Aalto-keskuksessa (FI, EN, SVE, RU, JPN)
Alvar Aalto on suunnitellut Seinäjoelle maailmanlaajuisesti ainutlaatuiseen kulttuuri- ja hallintokeskukseen. Aalto-keskukseen sisältyy kuusi rakennusta; Kirkko, eli Lakeuden Risti, seurakuntakeskus, kaupungintalo, kirjasto, valtion virastotalo ja kaupunginteatteri.

Kesäaikaan on mahdollista käydä Lakeuden Ristin kirkon tornissa katsomassa Seinäjokea 65 metrin korkeudesta. Kierroksella tutustutaan myös JKMM-arkkitehtien suunnittelemaan Apila-kirjastoon, joka on yhdistetty maanalaisella käytävällä Aalto-kirjastoon. Aalto-kirjastossa on nähtävillä maailman laajin Aalto-lasikokoelma.

15:00 Pohjalainen käsityötuokio sekä ostosmahdollisuudet Taito Shop Rustoopuori
Rustoopuorin valikoima on rakennettu kotimaisten tuotteiden ja etenkin pohjalaisten käsityöläisten tuotteiden ympärille. Tuotteet ovat hauskoja, oivaltavia ja ajan henkisiä arjen esineitä – omaan kotiin tai lahjaksi. Shop sijaitsee historiallisessa Kaarakan talossa Seinäjoen keskustassa. Avoinna ma–pe 10–18, la 10–14.

Mahdollisuus valmistaa oma pohjalainen käsityö ohjatussa käsityötuokiossa.

19:00 Illallinen
Hotelli-Ravintola Almassa

Yöpyminen Hotelli Almassa

 

Päivä 2: Inspiroidu Aallosta

Aamiainen majoituskohteessa, huoneen luovutus.

11:00 Amfora Shop
Tutustuminen ja ostosmahdollisuudet Amfora Shopissa. Amfora on muotoilija kuvanveistäjä Päivi Rintaniemen työhuone ja galleria Seinäjoella. Nähtävillä ja ostettavissa Seinäjoella valmistettuja Rintaniemen käyttö- ja sisustussesineitä. Avoinna to 10-17 tai sopimuksen mukaan.

Hyödyllistä tietoa

Lähtö kotimatkalle tai mahdollisuus jatkaa kierrosta Alajärvelle tai Jyväskylään seuraavaan Aalto-kohteeseen.

 

Hyvä tietää

Seinäjoelle saavutaan asiakkaan omalla/vuokra-autolla tai junalla. Aloitus Hotelli-Ravintola Almasta. Matka sisältää jonkin verran kävelyä ja portaita. Sopii normaalikuntoiselle henkilölle. Kierros ei ole kaikilta osin esteetön.

Matkaehdotus sisältää

Hintaan sisältyy:

 • Majoitus Hotelli-Ravintola Almassa 1 vrk / 2 hh, sis. aamiainen ja illallinen.
 • Opastettu kävelykierros Seinäjoki-oppaan johdolla Seinäjoen Aalto-keskuksessa, kesto 1,5 h. (FI, ENG, JAP)
 • Tutustuminen Amfora Shopissa Päivi Rintaniemen keramiikkaan sekä ostosmahdollisuudet. (FI, ENG)
 • Tutustuminen pohjalaisen käsityön maailmaan Kaarakan talossa, oman pohjalaisen käsityön valmistaminen ohjatussa tuokiossa sekä materiaali. (FI, ENG)
 • Ostosmahdollisuudet Rustoopuorissa, eli pohjalaisten käsitöiden ja matkamuistojen erikoismyymälässä, joka toimii Kaarakan talossa.

 

Lisäpalvelut

Lisämaksusta:

 • majoittuminen yhden hengen huoneessa
 • majoittuminen Hotelli Alman saunallisessa torni-huoneessa
 • ruokajuomat ruokailujen yhteydessä
 • Aalto-menu -lounas Ravintola Uppalan Kartanolla

Hinta alkaen     415 € / henkilö

Esimerkkihinta 415 € / hlö on laskettu vähintään 2 hengelle / majoituksella kahden hengen huoneessa.Palvelujen saatavauus ja hinnat tarkistetaan matkan ajankohdan mukaan tarjouksen teon yhteydessä. Ohjelma on alustava ja muokattavissa asiakkaan toiveitten mukaan. Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja. Tarkemmat myyntiehdot www.epmatkailu.fi.

Aalto inspiroi
Alvar Aalto cities Seinäjoki
Share This

Kysy – ja Visit Seinäjoki vastaa!